Engelliler Derneği’nden Çini Sergisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği ile İnegöl Zihinsel Engelliler ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği’nin ortaklaşa açtıkları çini kursunun sergisi geçen hafta, Merkez Karakol Amirliği bahçesinde yapıldı.

Sergiye Yenişehir Belediye Başkanvekili Nevzat Canlıoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Harun Sak, fırsat verildiğinde engelli bireylerin de neler başarabileceğini gösteren bu serginin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. “Engelli bireyleri dışlamak yerine onlara bir şans vermek gerekir. Biz dernek olarak bu kardeşlerimize bu şansı veriyoruz ve bu kardeşlerimiz de bizi hiç mahcup etmiyor. Bu gün sizlerin de göreceğiniz bu sergiyi tamamen engelli kardeşlerimiz yapmıştır. 6 aylık kursun sonunda meydana çıkan eserler gerçekten muhteşem. Ben kursa katılan tüm engelli kardeşlerimi ve ailelerini yürekten kutluyorum. Bu tür eğitici kurslarımız devam edecektir. 6 ay boyunca gözlemledik ki bu tür uğraşlar engelli kardeşlerimizin hayata daha sıkı sarılmasına neden oluyor. “ diyen Sak, 6 aylık kursun sonunda engelli bireylerin 200’e yakın eser ürettiğini söyledi. Sergi üç gün süreyle açık kaldı.

Cingil sergiyi ziyaret etti

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve AKP Yenişehir İlçe Başkanı Nazif Tuna engelli vatandaşlar tarafından düzenlenen ve Yenişehir Toplum Destekli Polis Merkezi’nin bahçesinde açılan çini sergisini ziyaret etti.

İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğü ve İnegöl Zihinsel Engelliler ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği işbirliği ile engelli vatandaşlara meslek kazandırmak amacıyla açılan çini ürünleri sergisini ziyaret eden Başkan Cingil kurs çalışmaları hakkında bilgi aldı.

6 ay sürecek olan çinicilik kursunda eğitim gören Canip Atar, Emre Duran ve Bahar Mayil ile bir süre sohbet eden Cingil, çalışmalarda emeği geçenleri tebrik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Engelliler Derneği’nden Çini Sergisi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.