Festival Etkinlikleri Sona Erdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Altın Biber Festivali Törenleri perşembe günkü etkinliklerle sona erdi. Festivalin son gününde Karasıl Mahallesi’nde Biber Hasat Şöleni düzenlendi. Derviş Eroğlu Bulvarı’nda başlayan yürüyüş Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Mustafa Keser konseriyle tamamlandı.

Festival programı, Derviş Eroğlu Bulvarı’ndan başlayan kortej yürüyüşü ile sürdü. Yürüyüşün gözde ismi, bu tür etkinliklerin vazgeçilmezi haline gelen Necdet Şahin oldu. Şahin eşiyle birlikte katıldığı kortejde büyük ilgi gördü. Kolonyası, şekeri ve yol boyunca ikram ettiği ayçiçeği paketleriyle festivale katkı sunan Şahin, başta Belediye Başkanı Süleyman Çelik olma üzere tüm katılımcılardan destek ve takdir gördü.

Ayçiçeği yüklü traktörü ile katıldığı kortejde sorularımızı yanıtlayan Şahin,”yapılan işin Yenişehir yararına olduğunu düşündüğüm için elimden geleni yapmaya çalıştım. Ben biber üreticisi değilim ama ayçiçeği üretiyorum. Ürettiğim ürünle de festival etkinliğine katıldım. Keşke, biber üreticileri de biber römorklarıyla katılsaydı. Gördüğünüz gibi biber festivalinde biber yok. Biber üreticisinin festivale destek sağlanmalıydı diye düşünüyorum.” Dedi.

Festival etkinlikleri, yürüyüşten sonra tarım aletleri stantlarının açılışı ile sürdü. Son gün etkinliklerin katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarım Aletleri Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Altepe ve Başkan Çelik, sergiye katılan tarım aletleri satıcılarına ile Festivale destek olan Necdet ve Fatma Şahin çiftçine plaket ve madalya verdi.

Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi ve köy stantları gezildi. Yenişehir Belediyesi Kılıç Kalkan Ekibi ile KKTC, Romanya ve Moldova halk dansları ekiplerini gösterilerini sundular.

Ödüllü stant yarışması yapılırken, festivalde emeği geçenlere plaketleri verildi. Kıl çadırda konuklara Türk kahvesi, gözleme, ayran ve Osmanlı şerbeti ikram edildi. Festival Mustafa Keser konseriyle sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Festival Etkinlikleri Sona Erdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.