Gazetemizi ziyaret ettiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet kadınlar derneği Yenişehir şubesi, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette gazetemiz sahibi Hüseyin Şentürk ile görüşen ve bir süre sohbet eden dernek yönetim kurulu üyeleri, Yenişehir’de kısa, orta ve uzun vadede yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gazetemiz bürosunda gerçekleşen görüşmede, Uğur Mumcu’nun 20. Ölüm yılı nedeniyle yapılan etkinlikler de değerlendirildi. Şentürk ise yaptığı konuşmada, her birinizi kutluyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Gerek gazete gerekse birey olarak katkı vermeye hazırım. Günümüz Türkiye’sinin şartları göz önüne alındığında, böylesi bir derneğe ne kadar ihtiyaç olduğu daha kolay anlaşılacaktır” dedi.

Unutmadık, unutmayacağız

Geçen hafta kurulan Cumhuriyet Kadınlar Derneği Yenişehir Şubesi, Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 20. Yılı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, “Gazetecilik hayatı başarılarla dolu olan Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin ödünsüz savunucusu Uğur Mumcu, 20 yıl önce (24 Ocak 1993) evinin önündeki arabasına konulan C4 tipi patlayıcının tuzaklanması ile yaşamını yitirdi. Unutmadık, unutturmayacağız ” Denildi.

Dernek adına Serpil Kayar imzasıyla yapılan açıklama özetle şöyle:

‘’Biz, Ulusal Kurtuluş Savaşına ve bu savaşın yüce komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e inançla bağlıyız. İlerici düşüncemizin odağına “Kemalist” düşüncenin kutsal bağımsızlık harcını koyarız. Ulusal Kurtuluş Savaşını benimsememiş düşünce ve akımlarla hiç ama hiç bağdaşmayız.’’  Diyen Uğur Mumcu, doğru bildiği yolda, her türlü tehdide rağmen yürüdü.  Ardında araştırmalarını topladığı ciltler dolusu kitap bıraktı.

Bir kişiye yapılan haksızlığı bütün topluma yapılmış sayan Uğur Mumcu, üzerine gittiği her konuda haklı çıktı. O, kitlelere mal olmuş bir yazardı. Ona göre çağımızın en büyük suçu, haksızlıklara, adaletsizliklere çıkmayarak susmaktı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazetemizi ziyaret ettiler

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.