29 Ekim Kadınları’ndan 25 Kasım açıklaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü farkındalık yaratıp duyarlılık oluşturmak amacıyla hazırladıkları görsellerle Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı ve şiddetle mücadele de kılavuz olacak broşürler dağıttı.

Yazılı olarak yapılan basın açıklaması özetle şöyle:

Dünyanın pek çok yerinde eril iktidarların  ve ataerkil düzenin şiddeti ile baş etmeye çalışan kadınların önerileri ile 17 Aralık 1999 da Birleşmiş Milletler,  Mirabel Kardeşler anısına 25 Kasımı ,  “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele günü” olarak ilan etti..

Ülkemiz yönünden de durum farklı değil. Şiddet, demokratik hakları gasp ederek, işsizlik ve yoksulluk sarmalında en çok kadınları ve çocukları vurarak, bilimsel eğitimi, tarikatlara ve onların gerici zihniyetlerine teslim ederek, cinsel yönelimleri farklı bireylerin onurları ile oynayarak ve çok daha önemlisi bir günde onlarca kadını yaşamlarından mahrum ederek durmadan tırmanıyor.

Kadınların, yaşamlarını güvenceye almak için verdikleri mücadelenin ürünü olan yasal kazanımlar bir bir ellerinden alınmaya çalışılıyor. Anayasa’nın 4. Maddesinde “değiştirilemeyeceği“ hüküm altına alınmış olan ”Cumhuriyetin, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olduğu” ilkesi fiilen yok ediliyor. Bu tablo karşısında bugün Mirabel Kardeşlere, daha büyük bir inançla söz vermek zorundayız: Yılmayacağız. Ülkelerimizde demokrasi sağlanmadıkça, kadınlar için hak ve özgürlüklerin gelmeyeceği bilinciyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Hepimizin yolu açık olsun.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
29 Ekim Kadınları’ndan 25 Kasım açıklaması
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.