Geçmişten Haber Var

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl havaların erken bozulması yüzünden hasat gecikince çeltik ürünü, Yenişehir'de cadde ve sokaklara serilerek kurutmaya çalışılmaktadır. Bunun içinde üreticiler güneşli havalan gözlemektedirler. Üstte, cadde ve sokaklara yayılmış çektikleri karıştıran ve kurutmaya çalışanlar görülüyor. (Fotoğraf: Turgut Karahan)

Bu hafta “geçmişten haber var” köşemizde yer verdiğimiz haber, 25 Kasım 1972 tarihli Millet Gazetesi’nde yayımlanmış. Ali Bilgiç’in imzası bulunan Haberde, Yenişehir’de sokaklarda kurutulan çeltikler anlatılıyor.

Bu sene havaların erken bozması yüzünden hasadı geciken çeltik üretimi güneşli havalarda cadde ve sokaklara yayılmak suretiyle kurtulmaya çalışılmaktadır.

Rutubetli çeltiklerin tenzilatlı alınması dolayısıyla çektiğinden daha fazla para kazanmak isteyen müstahsiller tonlarca çeltiği güneşli havalarda cadde ve sokaklara yayarak kurutmaya çalışmaktadır.

Diğer taraftan bu yıl 700 dekar Çeltik ekiminin yapıldığı Yenişehir'de Toprak Mahsulleri Ofisi çeltik alımına devam etmektedir.

Toprak mahsulleri ofisinin 1972/73 alım kampanyasına ait esaslar ise şöyledir: Uzun daneli çeltik 250 Krş. Orta daneli çeltik 230 Krş. Kısa daneli çeltik ise 210 Krş. Baş fiyatla alınmaktadır.

Çeltiklerde rutubet %15 yabana madde ve ham dane %1 den fazla olmaması gerekmektedir. %17 ye kadar rutubet nispeti olan çeltikler tenzilata tabi tutulmak suretiyle satın alınmaktadır.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Haber Var
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.