Hayvan pazarları kapatıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülke genelinde yaygınlaştığı belirlenen SAT-2 serotipi nedeniyle hayvan pazarları kapatıldı. Yenişehir Hayvan Pazarı'nın ise önceki hafta şap hastalığı nedeniyle tedbir amaçlı olarak kapatılması kararı alınmıştı.

Yenişehir'de şap hastalığı nedeniyle İlçe Hayvan Pazarı önceki hafta hayvan satışına kapatılmıştı. Geçen süre içinde hastalığın başka illerde görülmesi üzerine harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından paylaşılan açıklamada, SAT-2 serotipi hastalığına karşı alınan önlemlere ilişkin ayrıntılı bilgiler verilerek, "Bu serotipe karşı aşı üretimi için çalışmalara ivedilikle başlanmış, İl Müdürlüklerimizin yanı sıra tüm paydaşlar konuyla ilgili uyarılmıştır" denildi.

Hastalığın yayılmasını önleyici tüm tedbirlerin alındığı, kesim, ithalat ve ihracat amaçlı yapılan sevkler dışında, şap hastalığına duyarlı tüm hayvan hareketlerinin ilkbahar şap aşılama kampanyası süresince ülke genelinde durdurulduğu bildirildi.

SAT-2 serotipi şap hastalığına ilişkin tüm gelişmelerin ilk andan itibaren yakından takip edildiği,  ülkemizde ilk kez görülen bu serotipe karşı ivedilikle aşı üretimini tamamlandığı, büyükbaş hayvan varlığının tamamının aşılanmasının hedeflendiği kaydedildi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hayvan pazarları kapatıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.