Bursa’nın en önemli yatırımlarından biri olarak gösterilen yüksek hızlı tren hattının güzergahının Yenişehir’den İnegöl’e doğru kaydığı haberi hem İnegöl hem de Yenişehir kamuoyunda heyecan ve tepki yarattı. Haber İnegöl’de büyük heyecan yaratırken, Yenişehir kamuoyunda büyük tepki gördü. AKP Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve AKP Bursa milletvekili Hüseyin Şahin hafta içinde, haberi yalanlar nitelikte açıklamalar yaptılar ama Yenişehir kamuoyunun tedirginliği sürüyor.
Haberin kaynağındaki ismin AKP İl Başkanı Cemalettin Torun’un olması, haberin gerçekliği konusundaki inancı pekiştirdi.
İşte o haber:
Haberde, hızlı tren hattının İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arkasından geçeceği, Mezitler’den geçirilip İnegöl’den Bursa’ya bağlanacağı belirtiliyor ve Yeni projeyle ilgili ihalenin 11 Aralık 2014 tarihinde yapılacağı ifade ediliyordu.
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, “Yüksek hızlı tren (YHT) Bursa’nın en önemli yatırımlarından biri. Hükümetimiz Bursa’mızı hızlı trenle buluşturmak istiyor. Teşkilat olarak bunu çok arzu ediyoruz. Coğrafi şartlar buna bazen engel olabiliyor. Gönlümüz 2016 yılında Bursa’nın YHT ile buluşması için ciddi çalışmalar yapılıyor. Fakat Bursa ile Ankara yol bağlantısı arasındaki güzergah, Türkiye’nin en engebeli arazilerinden geçiyor. Bu çalışmalar sırasında sulak veya heyelan yaşanabilecek araziler karşımıza çıkıyor. Önemli olan Bursa’nın hızlı trenle kavuşturulmasıdır. Çalışmalar en sağlam zemine göre devam ediyor. Oldubittiye getirilecek bir durum değil. Güvenlik sağlanmalı. Yapılan jeolojik çalışmalarda YHT’nin geçmesi planlanan Yenişehir ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerde heyelan gibi sıkıntılar olduğu bildirildi. Devlet Demir Yolları çalışmalarını yapıyor. Önemli olan güzergahın nereden geçtiği değil, Bursa’nın bir an önce hızlı trenle buluşmasıdır” dedi.
Güzergah İnegöl’e Doğru Kaydı
Şu anki güzergahın Yenişehir, Osmaniye, Vezirhan olarak tespit edildiğini, çalışmaların bu yönde sürdüğünü anlatan Başkan Cemalettin Torun, “Söz konusu bölgelerde heyelan yaşandığı ve güzergahın İnegöl’e doğru kaydığını söylediler. Önemli olan nereden geçerse geçsin, Bursa ile kavuşsun. Bunda da bir hayır var. İnegöl Ankara yolundaki en büyük ilçemiz. Hızlı tren hattının İnegöl’den geçmesinin İnegöl’e önemli katkısı olacağını düşünüyorum. İnegöl adına hayır olduğunu düşünüyorum. Çok da önemli bir neticeyi beraberinde getirmiş olacak. Çünkü İnegöl 250 bin nüfusu olan, sanayi anlamında gelişmiş bir bölgemiz” şeklinde konuştu.
Torun, güzergah değişikliği ile ilgili yeni projenin hazırlandığını, ancak güzergahın geçtiği yerlerin net olarak açıklanmadığını söyledi.
Yorumlar kapalı.