Hürriyetçi Eğitim Sen’den basın açıklaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyetçi Eğitim Sen Yenişehir Temsilciliği tarafından geçen hafta yapılan basın açıklamasında, memur ve memur emeklilerine verilen maaş zamlarının yetersizliği dile getirildi ve yoksulluk sınırı altında bir maaşı kabul etmedikleri ifade edildi.

 Hürriyetçi Eğitim Sen Yenişehir Temsilcisi Meftun Sincar tarafından yapılan yazılı açıklama özetle şöyle:

2023 Temmuz ayı maaş zammı açıklanmış açıklanmasına ancak Türk-İs verilerine göre, yoksulluk sının 33.789 TL iken Temmuz 2023 memur maaşları yoksulluk sınırı altında kalmış, memur yoksulluğa mahkum edilmiştir. Bu nedenle, sendika olarak yapılan zammı eksik ve yetersiz olarak buluyoruz ve kabul etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi "En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz" sözüne rağmen bu yapılan zam Temmuz ayı itibari ile işçi maaşlarının yine altında kalmıştır. Ne yazık ki bu durumu memurun yetkili ve etkisiz sendikaları seyretmekle kalmış, söz dahi söyleyememiştir. Yine ne yazık ki memura yapılan bu artış MTV, ÖTV, KDV ve eski ifade ile iğneden ipliğe yapılan zamlar ile memur eskiden olduğu gibi yeniden kamuoyuna günah keçisi olarak gösterilmiştir. Bu maaşlar Türkiye Yüzyılına ve özellikle Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılında kamu vicdanını rahatlatmadığı gibi alım gücünü de geliştirmemiştir.

Kamuoyunda memur olmanın bir suç olmadığı gibi küçültülmesini de asla ve asla kabul etmiyor. Memuru 65 yaşına kadar değil ölene kadar çalışmaya yönlendirilen bu durumu kabul etmiyoruz.

En düşük memur maaşının yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmasını, Memur maaşlarına yapılan seyyanen artışın memur emeklilerine yansıtılmasını, Vergi Dilimi aralıklarının yeniden güncellenmesini istiyoruz.

Kamu görevlisi memur ve emeklilerinin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi ve güvence altına alınması için yapılan her türlü düzenlemenin destekçisi, kamu görevlisi memur ve emeklisini zarara ve kayba uğratacak her türlü uygulamanın karşısında olacağımızı belirtiyoruz. Mücadelemiz; kamu görevlilerinin hak ettiği saygın bir yaşam, refah ve güven ortamı sağlanana kadar mücadelemiz devam edecektir.

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hürriyetçi Eğitim Sen’den basın açıklaması
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.