İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya YEGAL’in Konuğu Oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, “ Bir Okul, Bir Konuk” projesi kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’yı ağırladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından uygulamaya konulan proje kapsamında yapılan etkinliğe,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici Ve Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz Ve Şube Müdürleri Muhammed Asil İle Ahmet Kaya Ve İlçedeki Okul Müdürleri katıldı.

Toplantı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, açış konuşmasıyla başladı. Ayaz, Projenin amacını açıkladı. Öğrencilerle belli bir statüye gelmiş bireyleri buluşturmanın önemini belirtti ve katılımcılara hoş geldiniz dedi.

 
Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Mustafa Özer’in, biyografisini okuyarak öğrencilere tanıttığı il Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya yaptığı konuşmasına, “Merhaba” ve “ okuma” sözcükleriyle başladı. Sözcüklerin anlamlarını ve kökenlerini anlatan Sarıkaya,  “Merhabalar” geleneğinin eskilerde sık sık yapıldığını şimdilerde unutulduğunu söyledi. Sonrasında,  Öğrencilere isimlerini ve sınıflarını sorarak onlarla tanışan Sarıkaya,  “Okuma” sözcüğünün etimolojik hikâyesini öğrencilerle paylaştı. Kitapların okuyucuyu kendi dünyalarına davet ettiğini, düşünce ve hayal dünyası zenginliğinin okumakla ilişkisini öğrencilere açıkladı.

 

Öğrencilere okumaları için kitap da öneren Veli Sarıkaya öğrencilerin kitaplarını tanıtmalarını ve ne tarz kitap okumayı sevdiklerini sordu. Şimdiki neslin “hız, hareket” sevdiğini,  edebiyat dersinde de bunları aradığını belirtti. Lise çağındaki gençlerin klasik eserleri okumaya müsait olduğunu ve okumaları gerektiğini belirtti. Okurken de okuduktan sonra da düşünülmesi gerektiğini de belirterek öğrenci kitaplarının tanıtımına devam edildi. “Düşünce dünyanın en tehlikeli silahıdır.” Cümlesini söyleyerek öğrencilerle bu söz hakkında konuşan Sarıkaya, öğrencilere bazı filmleri önerdi.

İl milli eğitim müdürü Veli Sarıkaya okumanın bir davet olduğunu ve kitapların davetine icabet etmemiz gerektiğini, ülkenin okuyan, düşünen insanlara ihtiyacı olduğunu, medeniyeti öğrencilerin taşıyacağını söyledi.

Veli SARIKAYA okumayı sevdirmek, seviyeye uygun kitaplar okumak ve okutmak konusunda öğretmenlere görev düştüğünü söyledi. . Hayat boyu roman okunmayacağını romanın insanı dinlendirdiğini ve ileriki yaşlarda kitap okunma tarzı belirlenmesi gerektiği konuşuldu.

Âmâ öğrenci Ayşe ile yakından ilgilenen Veli SARIKAYA Ayşe’nin durumundan hareketle meslek liselerinde radyo televizyon alanında ya da gönüllü öğrencilerin Ayşe gibi öğrencilere metinleri okuyarak kayıt altına alması ile görme engelli arkadaşlarımıza yardım etme amacıyla bir proje geliştirebileceğimiz söyledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, daha sonra öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya YEGAL’in Konuğu Oldu

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.