İYİ Parti’de istifa şoku

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Ercan Özel’e 7 yıldır her türlü desteği veren,  İYİ Parti Kontenjan 2.sıra Belediye Meclis Üyesi Servet Çetik, partisinden istifa etti. Belediye meclisindeki görevine bağımsız üye olarak devam edecek olan Çetik, yaptığı yazılı açıklamada istifa gerekçelerini anlattı. Çetik’in istifasının ardından İYİ Parti’den istifa edenlerin sayasının 2 yüzü geçtiği bildirildi. Çetik’in, geçen hafta Yenişehir kamuoyunda büyük şaşkınlık yaratan istifa açıklaması şöyle:

2019 yılı yerel seçimlerinden sonra Üyesi bulunduğum İYİ Parti oluşumu içerisinde 2024 yılı 31 Mart seçimlerine kadar siz değerli Yenişehir halkı için yeni bir değişim başlatmak kentimizi bölgenin geri kalan ilçeler sıralamasından çıkararak hak ettiği yere ulaştırmak, daha yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek için çıktığımız yolda siz değerli seçmenlerimizin göstermiş olduğu teveccüh ile Yenişehir belediyesinde bir değişimi gerçekleştirdik ve bu vesile ile Belediye encümeni olarak seçilmiş bulundum.

31 Mart seçimlerinden sonra Şehrimize hizmet için hevesle çeşitli görevler alarak, seçimden önce sokak sokak dolaştığım Yenişehir halkının talepleri ve isteklerini gerçekleştirmek ve bunları Belediye Başkanlığına iletmek için yoğun bir çaba içerisine girdim. Fakat; 5 yıl boyunca yanında bulunduğum seçimleri kazanması için maddi manevi her türlü gayreti gösterip aile hayatımdan, işimden feragat ederek yanında durduğum her daim Yenişehir halkı için daha iyisini yapacağına inandığım mevcut belediye başkanı sayın Ercan ÖZEL in tabiri caizse ‘’Köprüyü Geçene Kadar’ ’deyiminde anlaşıldığı üzere vefasızlıkları, duruşunda, düşüncelerinde, söyledikleri sözlerinde ki değişimlerine ve kaymalarına şahit bulundum.

Seçimden önce tüm Yenişehir halkını birbirinden ayırmadan hizmet verme sözü ile göreve gelen sayın başkan daha seçimin üzerinden 3 ay geçmeden yanında bulunan yol arkadaşlarını ayrıştırmış ve halka şirin gözükmek adına bu ayrımcılığa Doğulu, Batılı gibi söylemlerde bulunarak şahsımı rencide etmiştir.

Belediye kapısından içeri sokmam dediği insanlarla gönül bağı kurarken 5 yıldır sokakları aşındıran dava arkadaşlarına karşı açık bir ayrıştırma ve ihanet içerisine girmiştir. Her şeyi birlikte başaracağız sloganı ile yola çıkan sayın başkan yaklaşık 3 aydır gölgesinden başka kimseyle diyalog içerisine girmeyip göstermelik olarak çeşitli görevlere atadığı dava arkadaşlarına yetki vermekten bile çekinmiştir. Her şeyi sadece ben yaparım ben bilirim ben karar veririm siyasetine geçiş yapmış bulunmakta ve şahsımla alakalı çeşitli ithamlarda bulunarak saklamış olduğu iç dünyasını göstermiş siyasetin hizmet kısmından ziyade ikiyüzlü deryasına yelken açmış ve bunca senelik emeklerimi heba ederek derinden yaralamıştır.

Hakkımda söylenen ve söylenecek her söze bir cevabımın olacağını belirterek doğrunun yanında halkın yanında olan duruşumdan taviz vermeyeceğimi de açıkça belirtmek istiyorum. Mehmet Akif Ersoy’un Zulmü alkışlayamam şiirinde dediği üzere ‘’Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum, kesmeye belki, fakat çekmeye gelmez boynum ‘’ diyerek kimseden bir çekincem olmadığını hatırlatmak istiyorum.

3 aylık görev süresi sonucunda Yenişehir için tek bir çivi çakılamadan ulaşılmış ve bundan sonrası içinde bir ışık vermediğini üzüntü ile seyretmek durumunda kaldığımız aşikardır. Bahsettiğim sebepler neticesinde bundan sonra ki siyasi hayatıma bağımsız olarak devam ederek siz değerli Yenişehir Halkının sorunları için daha gerçekçi daha onurlu daha şeffaf ve çözüm üreten bir anlayış ile şehrimizin daha iyi yerlere ulaşması, hak ettiği değeri görmesi için çalışacağımı bildirir üyesi bulunduğum İYİ Parti den istifa ettiğimi saygı ile beyan ederim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İYİ Parti’de istifa şoku
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.