Kalkınmaya sanayi desteği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın (YTSO) öncülüğünde yapım çalışmaları başlatılan Yenişehir Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi'nin (YESAN) temeli düzenlenen törenle atıldı.  

Temel atma törenine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit ve çevre ilçelerin Oda başkanları ve yöneticileri katıldı.

Temel atma törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "En önemli cazibe merkezlerinden birisi Yenişehir. Bin 200 kardeşimiz ekmek yiyecek bu projede. Yardımcı olan hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah biz de Yenişehir'e bir okul kazandıracağız" dedi.

OSB, Havaalanı, Hızlı Tren, Gemlik Limanının yakın olmasının Yenişehir için müthiş avantajı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Yenişehir’in önemli cazibe merkezlerinden birisi olduğunu söyledi ve daha önce verdiği okul sözünü tekrarladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik de temeli atılan Küçük Sanayi Sitesi'nin yapımıyla ilgili girişimleri anlattı. Çelik bu projenin ilçede yaşayanların refah seviyesinin yükselmesine önemli ölçüde katkıda bulunacağına inandığını belirtti.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da "İlçemiz tarım, hayvancılık, sanayi, organize sanayi bölgesi ve havaalanı ile gelişen bir ilçe. Yenişehir-Bilecik karayolu ve Bilecik'ten başlayıp ilçemizden geçen tren hattının da bitmesiyle ilçemiz konum olarak daha da değer kazanacak" dedi.

Başkan Aydın, Yenişehir Küçük Sanayi Sitesi'nde emeği geçenlere ve TOBB tarafından ilçemize kazandırılacak olan 8 derslikli anaokulu için TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve yönetimine teşekkür etti.

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun da Küçük Sanayi Sitesi Projesi'nin başlangıcından itibaren kat ettiği yolu anlattı. Torun, "Küçük Sanayi Sitemiz Türkiye'deki en büyük Küçük Sanayi Sitesi'nden biri olacak. İlçemize, bölgemize, ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Torun konuşmasın şöyle sürdürdü: “İlçemizde olması gereken bir proje. Çevreye duyarlı bir proje. Hızlı bir şekilde temellerimizi atarak yürümek istiyoruz. Dünyadaki gelişmelere rağmen bizler yılmadık ve bıkmadık. İlçemize böyle bir tesisi kazandırmak istedik. Amacımız küçük atölyelerin büyük fabrika konumuna gelmesini sağlamaktır. 1 milyar 50 milyon TL'lik bir maliyeti olacak Küçük Sanayi Sitesi'nin. Türkiye'deki en büyük Küçük Sanayi Sitesi'nden biri olacak. Bürokrasiyi son dönemde çok kolay bir şekilde aştık. İlçemize, bölgemize, ülkemize hayırlı olsun."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kalkınmaya sanayi desteği
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.