Kampanyaya Yoğun İlgi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de çevre gönüllülerinin bir araya gelerek oluşturduğu Yenişehir Çevre Platformu (YEÇEP), Yenişehir Kirazlıyayla Mahallesine yapılacak olan Meyra Çinko Kurşun Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı için çalışmalarını sürdürüyor.

   Bu güne kadar yaptıkları birçok etkinlik sonrası şimdi de ‘Yenişehir’e Kimyasal Çöplük İstemiyoruz’ temalı imza kampanyası düzenlediler.

Yenişehir 15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlenen imza kampanyasının ilk gününde binlerce imza toplantı.

   Yenişehirli çevreciler, hedeflerinin 10 bin imza olduğunu belirterek, ‘Yenişehir’in geleceğini karartacak, tarımı bitirecek, içme sularımıza bile karışacağını düşündüğümüz bu zararlı tesisin yapılmaması için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Çevreye, havaya, suya ve toprağa bu kadar zararlı bir tesis halka rağmen yapılamayacaktır. Gelecek nesillerimizi bile etkileyeceğini düşündüğümüz, uzmanların ciddi zararlarından söz ettiği bu tesisin yapılmaması için gönüllü olarak düzenlediğimiz imza kampanyasına Yenişehirli vatandaşlarımız sahip çıktılar. 15 Temmuz Demokrasi meydanında kurduğumuz standımıza gelerek imza atan bütün çevre dostu Yenişehir halkına teşekkür ediyoruz. İlk günde binden fazla imza toplandı ve kampanyamız devam edecek. Hedefimiz 10 bin imza. Bunun tamamlayıp gerekli yerlere ulaştıracağız. Yenişehir maden veya sanayi şehri değil tarım kentidir. Yüzyıllardır toplumları besleyen verimli ovamız, tarım alanlarımız kirlenmekte, rant uğruna peşkeş çekilmekte yeraltı ve yerüstü sularımız bilinçsiz kullanım ve sanayi atıkları ile kirlenmektedir. Bu kez bu talana izin vermemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Halka rağmen bu zararlı tesisin yapılacağına ihtimal vermiyoruz. Yenişehirli bu gün bir kez daha göstermiştir ki Yenişehir’e kimyasal çöplük istememektedir. Bu nedenle bu konuda yetkililerimizi göreve davet ediyor bu kararlarını bir kez daha gözden geçirmelerini temenni ediyoruz’ dediler.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kampanyaya Yoğun İlgi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.