Kooperatifler bilgi ve deneyimlerini paylaştı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir'deki kooperatiflerin, tarım ürünlerinin, üretim ve pazarlamasında daha aktif ve etkin olması, ekonomik olarak güçlenmesi, rekabet gücünün yükselmesi, istihdam ve üretkenliklerinin artması ile tecrübe ve özgüven kazanmaları amacıyla “Tarımsal Kooperatiflerin Buluşması" toplantısı düzenlendi.

Toplantının Açılış konuşmasını Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun yaptı. İl Müdürü İbrahim Acar, İlçe Belediye Başkanı Davut Aydın, İlçe Kaymakamı Mustafa Güney protokol konuşmalarını gerçekleştirdi.

Tarımsal Kooperatiflerin Önemi, Kooperatifler Arası İşbirliği ve Kooperatifçilikte son mevzuat değişiklikleri hakkında Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Cahit Salman sunum yaptı.

Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen “Tarım Ürünlerinin Pazarlanması ve Katma Değerinin Arttırılmasında Yenişehir Belediyesi İle Kooperatiflerin Yenilikçi İşbirliği” projesi Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Rıdvan Sağlık tarafından sunuldu.

Kooperatiflerin yaşadığı deneyimler özelinde Yolören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı Hakkı Çetin, Çeltikçi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı Hikmet Avşar ve Orhaniye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı Mehmet Ayas, bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları konuşmalar gerçekleştirdi.

Toplantıya Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Güney, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın,  Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun, Yenişehir Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Aydın, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yenişehir Şube Başkanı Suat Öztürk, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü M.Cüneyd Çavuşoğlu, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın, Muhtarlar, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Yönetim Kurulları ile yetiştiriciler katıldı.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kooperatifler bilgi ve deneyimlerini paylaştı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.