Kurtuluşun 93. Yıldönümü Kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

kurtulus1
Yenişehir’in Kurtuluşu’nun 93.Yıldönümü ilçemizde çeşitli törenlerle kutlandı. 6 Eylül 2015 Pazar günü saat 11.00’de Kaymakamlık Binasından, Tarihi Belediye Binasına, Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri eşliğinde yürüyüşle başlayan programa Yenişehir Kaymakamı Rahmi KÖSE, Yenişehir Garnizon Komutanı Albay Hakan CİRİT, Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK,, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai DÜNDAR, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkan ve Yöneticileri, İlçe Protokolü, Gaziler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Tarihi Belediye Binası önünde, Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırılmasının ardından Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK okunan selalar eşliğinde Mehmetçiğin elinden Türk Bayrağını teslim aldı.
Başkan Süleyman ÇELİK, Tarihi Belediye Binasından vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasına, “ALLAH ALLAH nidaları eşliğinde Ya İstiklal, Ya Ölüm düsturu ile birleşmiş bir düşman cephesine karşı savaşan, açlık, yoksulluk ve tüm olumsuz koşullar içerisinde, tek cephanesi, iman ve inanç olan Aziz Şehitlerimizin Kutsal Emaneti, Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı teslim almanın heyecanı içerisindeyim.” Diye başladı.
“Bizler bundan 93.yıl evvel; Tarih sayfalarına altın harflerle yazılmış, zihinlerimize silinmez nakışlarla işlenmiş, Kurtuluş Destanının mirasçılarıyız.” Diyen Başkan Çelik’in konuşması şöyle:
Dostlarım;
Yeryüzünde, eşine az rastlanır bir kültür mozaiği içerisinde, kardeşlerimizle, beraberce yaşadığımız, her bir karışı Cennet Vatanımız, Anadolu’muzu, dün, nasıl bir iman ve inançla kazandıysak, bugün de aynı kararlılık ve aynı duygular içerisindeyiz.
Değerli Hemşerilerim;
Bu kıymetli topraklarda dün olduğu gibi, bugün de kardeşçe yaşamayı, Yüce Allah’tan bizlere nasip etmesini temenni ediyor, Kurtuluş Destanımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal ve bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum” dedi.
Balkon konuşmasının ardından Meclis Salonuna geçilerek burada İlçe Kaymakamı Rahmi KÖSE, Yenişehir Garnizon Komutanı Albay Hakan CİRİT ve Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK tebrikleri kabul etti.

kurtulus2

Tebriklerin kabulünü müteakiben Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri bir konser verdi. Daha sonra protokol eşliğinde Selimiye Mahallesi’nde bulunan Binbaşı Muharrem Bey’in mezarı ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Selimiye Mahallesi’nde yapılan törenlerin ardından Kıblepınar Şehitliği ziyaret edildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak Kıblepınar Şehitliği hakkında çeşitli bilgiler verildi. Okunan Kuran-ı Kerim’in ve yapılan duaların ardından Şehitlik ziyareti sona erdi.
Yenişehir’in Kurtuluşu’nun 93.Yıldönümünde son olarak Tarihçi-Yazar Salih EROL, Osmangazi Lisesi Konferans Salonu’nda “İşgalden Kurtuluşa Yenişehir” konulu bir seminer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurtuluşun 93. Yıldönümü Kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.