Mezarlık Hizmetleri Büyükşehir’in

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

                   

                      BBB Mezarlıklar Şubesi Yenişehir Bölge Sorumlusu İsmail Çavdar

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şubesi, başta Yenişehir merkez mezarlığı olmak üzere 61 mahallede bulunan mezarlıkların iş ve işlemlerini devraldı.

BBB Mezarlıklar Şubesi Yenişehir bölge sorumlusu olarak atanan İsmail Çavdar, 9 personel, 1 cenaze aracı bir de arazi aracı Ekim 2017 tarihinden bu yana hizmet veriyor.

Sadece 45 günde Yenişehir mezarlığından 8 kamyon çöp topladılar

Ekim ayı başından itibaren Yenişehir’de görev yapan ekip, 61 mahalle mezarlığı ve 1 merkez mezarlığı olmak üzere 62 mahallede defin işlemlerinin yanı sıra mıntıka temizliği, mezar üzerlerinde bulunan sürgünlerin kesilmesi, budama, ot biçimi işlerini yapıyor.

Sadece 45 günde Yenişehir mezarlığından 8 kamyon çöp toplayıp kaldıran ekip aynı süre içinde 81 defin işi gerçekleştirmiş.

Mezar üstüne dikilen ağaçlar, hem bulundukları mezarlara hem de çevresine zarar veriyor.

Belki de yaptığı görev gereği olarak çok uyumlu ve sakin bir insan olan İsmail Çavdar, Yakınının mezarı üzerine zeytin ağacı dikmek isteyenlerin bile olduğunu ifade ettikten sonra,  önceki dönemlerde mezar üstüne dikilmiş ve çok büyüdükleri için gerek dikildiği mezarı gerekse yakınlarında bulunan mezarlara zarar verdiğini anlatıyor.

Defin sonrası mezar yeri satışlarının açıldığını belirten İsmail Çavdar, %85 doluluk oranı olan Yenişehir mezarlığında bulunan yer zapt etmek durumlarıyla ilgilenildiğini bu durumda olan yerlerle ilgili gereğinin yapıldığını belirtti.

Önceki dönemlerde alınan mezar yerleriyle ilgili Yenişehir Belediyesi’nden aldıkları kayıtların bulunduğunu belirten Çavdar, bu kayıtlarda ismi geçmeyen ama yeri satın aldıklarını ifade eden şahısların olduğunu belirtiyor ve bunu belgeleyememe halinde, mezar yerlerini yeniden satın almak zorunda kalacaklarını söylüyor.

Mezar yeri satışlarının merkez mezarlığında 500, mahalle mezarlıklarında ise 100 lira olduğunu ifade ediyor.

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mezarlık Hizmetleri Büyükşehir’in
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.