MHP Grubu’ndan zor sorular

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Meclisi’nin yaptığı Eylül ayı toplantısına MHP Meclis grubunun verdiği yazılı önergeler damga vurdu. MHP grubu, verdiği 4 önergede, yaş sebze meyve halini, Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi ve Murakabe Heyeti, kurulması düşünülen mobese sistemini ve Yesaş’ı sordu.

Yaş sebze-meyve hali ile ilgili ne yapıyorsunuz?

MHP grubunun ilk önergesinin konusu yaş sebze-meyve hali ile ilgiliydi. Önergede, söz konusu yerin sorunlarıyla ilgili bir şey yapılıp yapılmayacağı soruldu.

 Soru önergesinde;

“İlçemiz tarımsal üretim anlamında bölgenin hatta ülkenin en önemli ovalarından birinde yer almaktadır. Ova’nın birçok bölgesinde yıl’da birkaç farklı mahsul üretilmektedir. Bununla birlikte üreticilerimizin hizmetine açtığımız hal’imizin içler acısı durumu tüm çiftçilerimizi mağdur etmektedir. Geçtiğimiz günlerde yine hiç istemediğimiz olaylar yaşanmış vatandaşlarımız, yönetim zafiyetinden dolayı mağdur edilmiştir.

Seçim beyannamenizin en önemli konularından birisi arasında da yer alan İlçemizde ki yaş sebze-meyve hali ile ilgili ne tür düzenlemeler yapmayı planlamaktasınız?, yönetim anlamında ki zafiyeti sona erdirecek çalışmalarınız nelerdir? Güvenlik sorununun çözümü ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?” denildi.

Çiftçi Malları Koruma Meclisi ne yapıyor?

MHP grubu ikinci soru önergesinde Çiftçi Malları Koruma Meclisinin aidatları, çalışma raporu ile programını ve çalışanlara ödenen ücretleri sordu.

Soru önergesinde;

Meclisimiz tarafından seçilen Çiftçi Malları Koruma Meclisi;

1 –  1 Ocak 2013 tarihinden bu güne kadar ne kadar aidat toplaması gerektiğinin ve ne

kadar toplandığının bildirilmesi,

2 –  2013 yılı faaliyet raporu ve 2014 yılı faaliyet programı hakkında bilgi verilmesi,

3 –  Çiftçi Malları Koruma Birliği’nde maaşlı çalışan kişilerin hangi statü’de görev

aldıklarının,

4 –  Kurumda 4081 sayılı kanunun gerektirdiği Çalışma koşulları, maaş, ikramiye, izin ve

fazla mesai gibi sosyal haklarının sağlanıp sağlanmadığı soruldu.

Mobese sistemini büyükşehir yapsın

MHP grubunun üçüncü önergesiyle ilçede yapılması düşünülen Mobese sistemi soruldu ve yaklaşık maliyetinin 300 bin lira olarak belirlenen sistemin, Bursa büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması için gereğinin yapılması istendi.

Ekmeğin kalitesi neden düştü?

MHP grubunun son önergesi Yesaş ile ilgiliydi ve ekmek kalitesinin neden düştüğü soruldu.

Soru önergesinde;

İlçemizde ise 1981 yılında Yenişehir Belediyesinin iştiraki olarak kurulan ve yıllar önce üretmiş olduğu ekmek kalitesi ile ün’ü Bursa’ya yayılan, ama özellikle son yıllardaki kalitesinde ki düşüş nedeni ile vatandaşlarımızın tepkisini çeken YESAŞ ekmeğinde ki kalite düşüklüğü, ekmek çeşitlerinin azlığı ve diğer ilçelere nazaran fiyat politikasında ki dengesizliğin sebeplerinin yanı sıra son beş yılda ki kar-zarar oranlarını gösteren bir raporun meclise sunulması ve yazılı olarak cevaplanması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP Grubu’ndan zor sorular

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.