MHP Meclis Grubu Başkan Ercan Özel’i Uyardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Meclisi MHP Grubu, 2 Eylül günü yapılacak meclis toplantısında1 nolu gündem maddesi olarak belirlenen İhale komisyon karanının onaylanması talebinin görüşülmesine itiraz etti. Ayrıca, Belediye Başkanlığına verilen dilekçe ile söz konusu gündem maddesinin Belediye Meclis toplantı gündeminden çıkarılarak ihalenin onaylanmak üzere Yenişehir Belediye Başkanına gönderilmesi istendi.

Yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Ercan Özel’in, Temmuz Ayı Belediye Meclisinde YESAŞ’ın satışı ile ilgili yetki aldığı ve ihaleyi sonuçlandırdığı halde, bitmiş ihaleyi yeniden Belediye Meclisinin onayına sunması eleştirildi.

Açıklama şöyle: “4046 Sayılı Kanuna aykırı yürüttüğünü anlayan Belediye Başkanı Ercan Özel, kendi üzerinde sorumluluk almamak için Yenişehir Belediye tarihinde ya da Türkiye Belediyecilik tarihinde hiç görülmemiş bir ilke imza attı. Temmuz Ayı Belediye Meclisinde oy çokluğu ile YESAŞ’ın satışı ile ilgili yetki aldığı ve ihaleyi sonuçlandırdığı halde, bitmiş ihaleyi yeniden Belediye Meclisinin onayına sunuyor.

Bitmiş ihaleyi Belediye Meclisinin onayına sunmak, 4046 Sayılı Kanunun ya da Belediye Kanununun neresinde yazıyor? Tüm kanunlarda açıkça yazdığı üzere bu ihaleyi Belediye Başkanı olarak senin imzalayıp onaylaman lazım. YESAŞ’ın satışı ile ilgili bir sürü usulsüzlük yaptığını bildiğinden ve sırf sorumluluk altında kalmamak için ateşi Belediye Meclis üyelerinin üstüne atıyorsun.

Yarın öbür gün hesap sorulduğunda “Benim bir sorumluluğum yok, kararı Belediye Meclisi aldı” demek için usulsüz işler yapma silsilene bir yenisini daha ekliyorsun. Kendini kurtarmak için Belediye Meclis üyelerini ateşe atıyorsun.

Yaptığın işin kanunsuz olduğunu belirtmek için MHP Meclis üyeleri bugün dilekçe verdi. 2 Eylül de bu konuyu Belediye Meclisinde görüşürsen de konuyu hem mahkemeye hem savcılığa taşıyacaktır.

Yenişehir MHP Meclis Grubu: ihaleleri onaylayacak kişi Belediye Başkanıdır.

MHP grubu Meclis toplantısından önce 2 Eylül günü yapılacak Belediye Meclis Toplantısının 1 nolu Gündemi hakkında değerlendirmelerde ve uyarılarda bulundu.

Belediye Başkanlığı’na Verilen Dilekçe Özetle Şöyle:

Yenişehir Belediyesi tarafından, kurulduğu günden bu yana binlerce ihale yapılmıştır. Mevzuat gereği bu ihalelerin onay makamı Yenişehir Belediye Başkanlığı, onaylayacak kişi de bizzat Yenişehir Belediye Başkanıdır.

Bu gerçekten hareketle, 02.09.2024 günü yapılacak Belediye Meclis toplantısında, YESAŞ’ın satışına ilişkin 12.08.2024 tarihinde yapılan ihalenin onaylanmasına ilişkin gündem maddesi oylanamaz.

Bugüne kadar Yenişehir Belediyesi tarafından her tür ve nev’iden yapılan sayısız ihalenin hangisi Belediye Meclisi tarafından oylanmış ve onaylanmıştır ki bu ihale oylansın ve onaylansın?

Söz konusu ihaleye ilişkin 4046 Sayılı Kanuna aykırı olarak birçok usulsüz işlem yapılmış olup bu usulsüz işlemlerin, Yenişehir Belediye Meclisi üzerinde bırakılmaya çalışılması kanunen doğru olmadığı gibi usulen de büyük hatadır.

Söz konusu ihale, teamüllere ve yerleşik uygulamalara aykırı olarak 2886 Sayılı Kanun yerine 4046 Sayılı Kanuna göre yapılmıştır. Şu halde ihale onay süreci de 4046 Sayılı Kanun hükümlerine göre yapılmalıdır.

Yapılan açıklamalar kapsamında,

1- Söz konusu gündem maddesinin Belediye Meclis toplantı gündeminden çıkarılarak söz konusu ihalenin onaylanmak üzere Yenişehir Belediye Başkanına gönderilmesini,

2- Söz konusu gündem maddesinin Belediye Meclis toplantısında oylanmasında ısrar edilmesi halinde işbu dilekçemiz bir önerge kabul edilerek Belediye Meclis Toplantısında, “İhale dosyasının onaylanmak üzere Yenişehir Belediye Başkanına gönderilmesi” hususunun öncelikle ve nihaî olarak oylanmasına,

3- Söz konusu gündem maddesinin Belediye Meclis toplantısında oylanmasında ısrar edilmesi ve oylanması hâlinde ilgililer ve sorumlular hakkında hukukî ve cezaî yollara başvuracağımız hususunda, Bilgi ve gereğiniz arz ederiz.29.08.2024

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP Meclis Grubu Başkan Ercan Özel’i Uyardı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.