Nejdet Sert: Bunlar Dededen Kalma Araziler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de 30 Mart Yerel seçimleri sonrasında İl Özel İdaresinden belediyelere devredilen köy tüzel kişiliğine ait arazilerin belediye tarafından satışa çıkartılmasına tepkiler sürüyor.

Yenişehir Belediye Meclisi, önceki hafta gerçekleştirdiği Ocak Ayı ikinci oturumunda, tarla, arsa ve dükkândan oluşan 19 parça Belediye taşınmazı için satış kararı almasına bir tepki de CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert’ten geldi.

Köy tüzel kişiliğine ait olup büyükşehir yasasından sonra belediyeyi geçen yerlerin satılığa çıkarılmış olmasını çaresizlik olarak değerlendiren Sert, Bunların dededen kalma araziler olduğunu söyledi. CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert,  kimin malını satıyorsunuz? Kime sordunuz? Diye sordu ve “ Ekonomik olarak çökerttikleri belediyeyi, milletin mallarını satarak kurtarmaya çalışıyorlar” dedi.

Konuşmasında, “Belediye hizmetlerine, 16 yıldır, her fırsatta, diledikleri zaman, diledikleri kadar zam yapan ve vatandaşın hayatını yaşanmaz hale getiren AKP belediyesi, bir türlü bitmek bilmeyen ihtiyaçlarına az gelmiş olacak ki dönüp dolaşıp yıllar içinde edinilmiş kamu mallarını satmaya başladılar. Her defasında, para lazım gerekçesiyle yapılan zamlar yetmedi.” Diyen Sert, bu uygulamaya her alanda karşı çıkacaklarını ifade etti.

Satış kararına şaşırmadıklarını belirten Sert, bu uygulamanın, Türkiye’nin her bölgesindeki AKP belediyelerinin ortak tavrı olduğunu anlattı ve “satarak yönetmek, belediyecilik olamaz. Mevcut kaynaklar yeterlidir. Belediyenin ekonomik olarak çıkmaza girmesinin nedeni kaynakların yanlış kullanımıdır. Yapılan hesapsız harcamalar ve yanlış yatırımlarla belediye borçlandırılmış, çözüm olarak da satarak borç kapatma yolu seçilmiştir.  

Konuşmasının sonunda, “Köy tüzel kişiliklerine ait olan bu yerlerin satış kararından önce bu köylerin görüşleri alındı mı?” Diye soran Sert, buradan elde edilecek gelirlerin yine aynı köyler için harcanması gerektiği halde belediyenin bu gelirle, biriktirdikleri borçları kapatmayı planladığını belirtti.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nejdet Sert: Bunlar Dededen Kalma Araziler
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.