Okullarda karne heyecanı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 gün yarıyıl tatili, geçen hafta Cuma günü dağıtılan karnelerin ardından başladı. Yenişehir’de yaklaşık 10 bin öğrenci yarıyıl tatiline çıktı.

Yenişehir’de 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının 1. Döneminin sona ermesi sebebiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Karne Dağıtım ve Ödül Töreni yapıldı.

Aydoğdubey İlkokulunda gerçekleştirilen karne törenine Kaymakam Mustafa Güney, Garnizon Komutanı Hv.Uçk.Bkm.Alb. İbrahim Feyzi Büğdüz, Belediye Başkanı Davut Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, katılarak öğrencilerin karne heyecanına ortak olurken çeşitli hediyelerle onları sevindirdiler.

Karne Dağıtım Töreninde,  ilçe protokolü tarafından, ilçemizde yapılan sınav ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri ve karneleri verildi.

Karnelerin dağıtılmasından sonra 15 günlük yarıyıl (sömestr) tatiline giren öğrenciler yoğun geçen eğitim döneminin yorgunluğunu attıktan sonra 5 Şubat 2024 tarihinde yeniden okul sıralarına geri dönecekler.

Belediye Başkanı Davut Aydın, karne töreninden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili öğrencilerimiz, karne günü heyecanınızı en içten duygularımla paylaşıyorum.😊 Bugün karne alan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Şimdi iyice dinlenme ve yeni döneme hazırlanma vakti!” diye yazdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, 20123-2024 eğitim-öğretim yılı birinci dönem sonu nedeniyle yayınladığı mesajında, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere ayrı ayrı seslendi.

Mesaj şöyle:

Sevgili Öğrenciler,

Bir eğitim öğretim döneminin daha sonuna geldik. Hepiniz çok çalışarak bir tatili hak ettiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Bazılarınızın notları düşük olabilir. Bu tatil sürecinin, eksik yönlerinizin değerlendirmesini yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız. Bununla birlikte dinlenmeyi, eğlenmeyi, evde ailenize yardım etmeyi, ailenizle birlikte vakit geçirmeyi ve özellikle kitap okumayı ihmal etmeyin.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek dünyanın en kutsal görevini yerine getiriyorsunuz. Her dönem, her yıl yeni hikayeler yazıyorsunuz. Bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.

Kıymetli Velilerimiz,

Sizlerin eğitim öğretim sürecine aktif katılımınız, öğrencilerimizi hem sosyal hayatta hem de okul hayatında daha başarılı kılmaktadır. Öğrencilerimizin dönem boyunca sergilediği performansı, akranları veya kardeşleriyle asla kıyaslamadan her çocuğun özel olduğunu farklı bir birey olduğunu bilmenizi isterim. Yetenek, ilgi ve beceri olarak bakıldığında her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğunu unutmayalım. Tatilde çocuklarımızla oyunlar oynayarak, bolca eğlenceli vakitler geçirerek onları yaş durumlarına ve özelliklerine göre ev işlerine dahil ederek evde hoşça vakit geçirebiliriz.

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor, iyi tatiller diliyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okullarda karne heyecanı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.