Seçim Çalışmalarında Coşku Var

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın Yenişehir örgütlerince sürdürülen seçim çalışmaları kesintisiz olarak sürüyor. Geçen hafta,  hem yapılan çalışmaları izledik, seçmenlerle konuştuk hem de kendi gözlemlerimizi paylaştık

Hem kendi partileri hem de Millet İttifakı’na oy isteyen adaylar ve ilçe teşkilatları, bu seçimde ittifakların yarıştığını dile getiriyor ve Millet İttifakı’nın oluşturulma nedenlerini anlatırken “Partilerimiz bu seçimlerde demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için seçim iş birliği kararı almışlardır. Farklı yaşam tarzlarına ve siyasi görüşlere sahip olan toplumsal kesimlerin demokratik ilkeler etrafında sağlayacağı uzlaşma, milletimizin ihtiyacı olan toplumsal barışın, huzurun ve istikrarın önünü açacaktır. Bizler, bugün ülkemizin içinde bulunduğu zor koşulların farkında olarak, toplumsal ayrışma ve kutuplaşmaya son vermek, halkımızın özlediği huzur, kardeşlik ve güven ortamı sağlamak için birlikte geziyoruz.” Diyorlar.

CHP İlçe Başkanı: Bu Defa Tamam

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert, yaklaşık 20 gündür sürdürdükleri seçim çalışmalarında edindiği izlenimi aktarırken  “AKP’ye karşı ülke genelinde esen bıkkınlık havası ve tepki Yenişehir’de de var. Gerek Yenişehir merkezinde gerekse köylerde karşılaştığımız tablo umut verici.” Diyor

 Aynı seçim bölgelerine daha önceki dönemlerde de gittiklerini belirten Sert, durumun bu kez çok farklı göründüğünü söylüyor, 24 Haziran’a dair tahminde bulunurken iddialı konuşuyor ve hem Yenişehir ve Bursa’da hem de tüm Türkiye’de millet İttifakının kazanacağına olan inancını ifade ederken “Bu defa tamam” diye bitiriyor.

Seçim Çadırlarında Necdet Şahin Farkı

Seçime giren siyasi partiler tarafından Derviş Eroğlu Bulvarı’nda oluşturulan seçim çadırları büyük ilgi görüyor. Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimin de en renkli simalarının başında yine Necdet Şahin var. Seçim çalışmaları için hazırladığı traktörü ile her gece seçim çadırının önünde yerine alan Şahin, yine her zaman olduğu gibi kolonya ve şeker ikramı ile ilginin odağında yer alıyor.

Traktörü ile şehrin her köşesini gezen Şahin, gezdiği yerlerde, verdiği molalarda halktan büyük destek görüyor. Parti afiş, broşür ve bildirilerini de dağıtan Şahin, yine tek kişilik büyük bir ekip gibi çalışarak 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde üyesi olduğu CHP ve milli İttifak için oy istiyor.

Necdet Şahin, Yenişehir’e gelen CHP milletvekili adaylarının da gözdesi oldu. Traktörü ile birlikte Şahin’le fotoğraf çektirme çabası içinde olan adaylar, Şahin’in bu çalışmasını takdirle karşılıyor, hayranlıklarını saklamıyorlar.

Adayların günlük programlarla örgütüyle birlikte yürüttüğü saha çalışmasına da destek veren Şahin, partisinin mesajlarını halka iletmek için her fırsattan yararlanıyor.

Necdet şahin, sürdürdüğü bu yoğun çalışma ile ilgili ise “ ben çiftçi bir insanım. Çiftçinin sorunlarını biliyorum. Partim CHP’nin çiftçi ile ilgili mesajlarını daha iyi anlıyorum ve önemsiyorum. Bu mesajların tüm meslektaşlarıma ulaşmasını istiyorum. Partimin belli bir program dahilinde sürdürdüğü çalışmalara destek vermek amacıyla elimden geleni yapmaya çalışıyorum” diyor ve bu çabasının seçim gününe kadar süreceğini söylerken tüm çiftçileri destek vermeye davet ediyor ve “Binin traktörlerinize ve katılın bana. Birlikte yapalım bu çalışmayı” diye bitiriyor.

Yenişehir’de İbre ‘Millet İttifakı’ndan Yana

İlginç görüntülerin yer aldığı seçim çadırlarında, tam bir şenlik anlayışı ile sürdürülen propaganda çalışmalarını ve 24 Haziran’da yapılacak seçimle ilgili düşüncelerini, bölgede bulunan seçmenlere sorduk. Çok sayıda vatandaşla konuştuk. Bütün görüşmelerimizin toplamına dair gözlemlerimizi şöyle özetlemek mümkün:

Daha önce AKP’ye oy vermiş olanlar içinde önemli bir kesim bu görüşünü koruyor. Kayma az, ancak konuşmaktan çekinen AKP’lilerin tercihlerini belki en net 24 Haziran’da göreceğiz. CHP ve İYİ parti Yenişehir’de beklentilerin üzerinde oy alacak. HDP’nin Yenişehir’de aktif bir seçim çalışması gözlemlenmiyor ama tabanın kendi partilerine oy vereceği ve en kötü ihtimalle daha önce aldıkları oyları koruyacakları yorumları yapılıyor. MHP oylarının ise beklentilerden daha fazla düşeceği hemen herkes tarafından ifade ediliyor. Yenişehir’de oyu düşük olsa da Saadet Parti’nin canlı bir çalışmasına tanıklık ettik. Saadet Partisi’nin derli toplu bir örgütü olduğu ve AKP içindeki memnuniyetsizlerin bir kısmının oyunu alabileceği yorumları yapılıyor.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Seçim Çalışmalarında Coşku Var
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.