Önce Şampiyon Sonra Değil

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bu hafta “geçmişten haber var” köşemizde 1973 yılına ait dönemin Günaydın Gazetesi’nde yayınlanan Ali Bilgiç imzalı birbirini takip eden iki habere yer veriyoruz.

22 Mart 1932 tarihinde kurulan Yenişehir spor takımı 1973 yılına gelinceye dek Bursa’da Amatör Kümede başarı elde edememişti. Ta ki 1973 yılında mücadele ettiği 1. Küme Kırmızı Grup’tanaveraj ile şampiyon çıkıncaya dek.

Gazetenin 22 Ocak 1973 tarihli sayısında “Zafer için göbek attılar” üst başlığı ile yayımlanan haberin alt başlığı “Bursa Yenişehir futbol takımı tam 40 yıl sonra şampiyon olunca taraftarları bayram yaptı” şeklinde verilmişti.

Haber içeriği şöyle:

“1932'de kurulan ve Bursa Amatör Lig maçlarında oynamaya başlayan Yenişehir spor, tam kırk yıl sonra son maçında rakibi Çilekspor'a 1-0 yenilmesine rağmen averajla Bursa Amatör 1. Küme Kırmızı Grup şampiyonu olmuştur.

Grup şampiyonluğunun son maçında Bursa Atatürk Stadına konvoylar halinde gelen Yenişehirliler hem takımlarını teşvik etmişler hem de şampiyonluklarını önce tribünlerde davul zurna çaldırıp oynayarak kutlamışlardır.

Kırmızı grup şampiyonluğu için oynanan Yenişehir sporÇilekspor maçı mevsimin amatör ligde en çok seyirci toplayan müsabakası olmuştur. Maç sonrası averajla da olsa grup şampiyonluğuna oturan Yenişehir sporlu taraftar ve futbolcular sabahlara kadar oyunlar oynayıp, çeşitli şaklabanlıklar yaparak, şampiyonluklarını kutlamışlardır.

Yenişehir spor yakında Bursa şampiyonluğu için Karacabey'le oynayacaktır. Şampiyonluğun final maçında Bursa Atatürk Stadı'nın kapalı tribünleri tıklım tıklım dolmuş, Yenişehirli taraftarlar şampiyonluklarını daha burada kutlamaya başlamışlardır… Tam 40 yıl sonra şampiyonluğu Yenişehir'e getiren Yenişehir sporlu futbolcu ve taraftarlar neşe içinde eğlenmişler ve şampiyonluk Ortalığı bayram havasına çevirmiş, sabahlara kadar oyunlar oynanmış, "Şampiyon Yenişehir" diye tezahüratlar kulüp lokalini ve bütün Yenişehir'i adeta inletmiştir.

Yenişehir Spor Mateme Büründü

Fakat Yenişehirspor ’un şampiyonluk sevinci çok uzun sürmedi maalesef. 3 Mart 1973’e ait Günaydın Gazetesi’nde “Yenişehir spor mateme büründü”başlığı ile yer alan haberde sahte lisanslı oyuncu oynattığı için Yenişehirspor ‘un şampiyonluğunun iptal edildiğini şöyle duyurdu:

“Averajla Bursa 1. Amatör Küme Kırmızı Grup şampiyonu olan Yenişehir spor ‘da şampiyonluk sevinci kısa sürmüş, federasyon sahte lisanslı oyuncu oynattığı iddiasıyla bir maç için hükmen mağlubiyet kararı verince Yenişehirspor şampiyonluğundan olmuş ve kulüp camiası bir anda mateme bürünmüştür.

Yılan hikayesine dönen grup şampiyonluğu çıkmazı diğer kulüplerin Yenişehir spor ‘un sahte lisanslı oyuncu oynattığı iddiası ile başlamış, bunun üzerine toplanan tertip komitesi Yenişehir sporu iki maçında hükmen mağlup sayarak şampiyonluğunu iptal etmiştir.”Mesut Biçer Arşivi

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Önce Şampiyon Sonra Değil
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.