Pilot Proje Yenişehir’de Uygulanacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3-5 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen III. Millî Kültür Şûra kapsamında; çocuk ve gençler arasında bilgi okuryazarlığının geliştirilmesi amacıyla “Çocuklar ve Gençler Arasında Bilgi Okuryazarlığının Geliştirilmesi” projesi hedeflenmiş ve Pilot Proje’nin ilk defa Yenişehir’de uygulanmasına karar verilmişti.

Bu proje ile ilgili olarak geçen hafta, Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde, yapılan toplantıda, projenin aşamaları ve yol haritası belirlendi.

Proje’nin sorumlusu olan KYGM tarafından Proje Yürütücü Heyeti belirlenmiş, bu kapsamda Proje çalışmalarının; Kaymakam Suat Seyitoğlu’nun başkanlığında,  Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Coşkun Polat ve TBMM’de görevli Doç. Dr. Erol Yılmaz’ın yürütücülüğünde, ilgili kurum olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla, Elma Yayınları’nın çocuklar ve gençlere yönelik yayın ve içerik sağlamasıyla, Yenişehir İlçe Halk Kütüphanesi ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile yürütülmesi planlandı.

Proje kapsamında; Bilgi okuryazarlığı, üniversite öncesi alınan eğitim- öğretim dönemlerinde, özellikle ilk-ortaokul döneminde kazanılması gerekli olan, Bilimsel mantığa başvurarak problemleri çözme, Bilgi teknolojilerini kullanabilme, Bilgi okuryazarı olma, Takım üyeliği ve takım lideri olarak etkin olma vb. becerilerin kazandırılması hedeflenmekte olup, ayrıca öğrencilere değişik dönemlerde kütüphaneciler tarafından bibliyografik eğitim programları ve kütüphane eğitimi verilmesi planlanıyor.

Ülke geneline yaygınlaştırılması için gerekli planlama çalışmalarının yapılması ve 2018 yılında başlatılması planlanan “Çocuklar ve Gençler Arasında Bilgi Okuryazarlığının Geliştirilmesi” Projesi’nin 2 yıl süresince uygulanması kararlaştırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pilot Proje Yenişehir’de Uygulanacak
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.