Sağlık Meslek Lisesi’nden İki Güzel Haber

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen hafta iki güzel haber paylaştı. İlki;  okulun, Tübitak Orta Öğretim Kurumları 46. Proje Yarışmasında Eskişehir Bölge Elemelerini Geçerek Ankara Finaline Katılma Başarısını Göstermesi, İkincisi ise; Çeyrek asır sonra Yenişehir Anadolu sağlık meslek lisesi okul binasına kavuşuyor olmasıydı.

Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi danışman öğretmeni Ayşe Gül AKCA ile öğrencileri Hanife SEVİNÇ ve Hatice BEŞİKÇİ tarafından hazırlanan “ Zor Şartlarda Yaşam: Kurban pazarı ve Kurban Satıcıları” adlı sosyoloji alanındaki proje birçok özel ve devlet okulunu geride bırakarak Eskişehir bölge finalinde birincilik elde etti.

Tübitak tarafından 46. Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışması Eskişehir Bölgesinde 2119 proje başvurusu yapıldı ve en iyi 100 proje
Eskişehir’deki bölge finaline davet edildi.  Güney Marmara bölgesinden 8 ilin en iyi projelerinin davet edildiği proje yarışmasında sosyoloji alanında yapılan değerlendirme sonucunda birincilik elde edilerek Ankara final sergisine gitmeye hak kazandı.

Öğrencilerden Hatice Beşikçi; günümüzün şartlarında bir çok ilden ailesinin bir yıllık emeğini ve ihtiyacını karşılamak için uzun yollardan geldiğini, soğuk havalarda, temiz ve hijyen olmayan ortamlarda, yatacak yeri bulunmayan yerlerde yani zor şartlarda satışını yapmak zorunda kaldığını belirtti. Türkiye’ de kurban pazarları üzerine hiçbir çalışma yapılmadığından bundan sonraki kurban pazarları yapımında yol gösterici olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Okul müdürü Metin AZAKLI birçok devlet ve özel okulun projelerine geride bırakarak Eskişehir bölgesine bağlı sekiz ili Ankara finallerinde temsil etmenin heyecan ve gurur verici bir olay olduğunu vurguladı.

 

Kaymakam Süleyman YILMAZ derece alan öğrencileri davet ederek Tübitak’ ta alınan bu başarıların önemli olduğunu vurgulayarak öğrencilerin her birine 300 liralık ödül verdi. Öğrencilerimizin bu alanda yaptığı bütün çalışmalara her türlü destek ve yardımın yapılacağını belirterek, bu önemli başarının oluşmasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Çeyrek Asır Sonra Binasına Kavuşuyor.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne ikinci güzel haber milli eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Milli Eğitim Bakanlığı 2015-2017 yatırım programı açıkladı. Yenişehir’de 25. Yıldır faaliyet gösteren ama kendi müstakil binası olmayan Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Yenişehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi) 24 derslikli okul binası yapımı programına alındı.

Milli Eğitim Bakanlığından gelen bu haber başta okul öğrencilerini, öğretmenleri ve velileri tarafından sevinçle karşılandı. 1990-1991 Eğitim-öğretim yılında Süleymanlaşa ilköğretim okulunun bünyesinde öğretime başlayan ardından 2006 yılında Ticaret meslek lisesi bünyesinde öğretime devam eden Yenişehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi nihayet kendi okul binasında eğitim-öğretim yapabilecek.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Meslek Lisesi’nden İki Güzel Haber

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.