Şehitlerimizi Andık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı ve  Şehitleri Anma Günü dolayısıyla İlçemizde gerçekleştirilen anma programı Atatürk Anıtı’na Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in çelenk koymasıyla başladı. 

Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Yenişehir Garnizon Komutanlığı’nda görevli Hv.İkm.Yüzbaşı Mahmut Onur Fikirli tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Çelenk sunma programının ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirilerek, şehitlerimiz için din görevlileri tarafından Kur' anı Kerim okundu ve yapılan duaların ardından ziyaret sona erdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü programına; Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Veysi Oktay, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı ve  Şehitleri Anma Günü programının ikinci kısmında ise Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği program izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

   Koç İlkokulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Hatuniye Camii müezzini Nuri Paktemur’un Kur’an tilaveti ile başladı.

Ardından öğretmen Gül Bayraktar ve Kaymakam Suat Seyitoğlu’da, günün önemini anlattılar.

Programın sonunda ise Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Tazı Fidanlar’ şiir tiyatrosu izleyenler tarafından gözyaşları içinde izlendi.

Programın sonunda Yenişehir protokolü öğrencileri tek tek tebrik etti. Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şehitlerimizi Andık
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.