Cingil: Hukuka güvenimiz tamdır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehirli avukat Onur Cingil ’in hukuk mücadelesi sürüyor. Cingil ‘in Başbakan ve İçişleri Bakanı hakkında yaptığı suç duyurusu ile ilgili takipsizlik kararı verildi. Cingil, konuyu Anayasa mahkemesine taşıdı ve bireysel başvuruda bulundu.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Anayasa Mahkemesi’nden de bir sonuç alınamadığı takdirde, bu sefer başvuru makamı AİHM’e olacaktır.” Diyen Cingil ‘in açıklaması şöyle:

1 Mayıs kutlamalarında devlet görevlileri ve kamu görevlilerince gerçekleştirilen, Anayasa, AİHS ve ilgili kanun ve uluslararası sözleşmelere ve bu manada insan haklarına açıkça aykırı eylemlerde bulunan Şüphelilere ilişkin yaptığım suç duyurularına karşı ekte de görüldüğü üzere, Başbakan ve İç İşleri Bakanı hakkında takipsizlik kararı verilmiş ve yapılan idari soruşturma da sonuçsuz kalmıştır.

Bu sebeple, hukuk mücadelemin devam etmesi ve zulme uğramış, hukuksuzluğa maruz kalmış tüm vatandaşların mücadelesi adına, 1 Mayıs 2013 günü Emek ve Dayanışma Bayramı’nda yaşanan insan haklarına aykırı eylem ve müdahaleler ile Başbakan ve Bakanlar hakkında yürütülen soruşturmalarda verilen takipsizlik kararları neticesinde etkin hukuk yoluna başvuru hakkımın ihlal edilmesi gerekçeleri ile maddi ve manevi tazminat talepli Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuruda bulundum.

Devletin yargı organları tarafından maalesef belirli şüphelileri koruma ve bir anlamda yapılan kanuna aykırı eylemleri örtbas etme girişimi ile karşı karşıyayız. Fakat şu net bir şekilde bilinmelidir ki, bu tip eylemler bizi mücadelemizden geri bırakmayacaktır. Her koşul ve şartta da hukuka güvenimiz tamdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cingil: Hukuka güvenimiz tamdır

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.