“Sevgili Doktor” oyununa tam not

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde ve Yenişehir Belediyesi işbirliği ile yetişkinler için açılan tiyatro kursları meyvesini verdi. Drama kursuyla tanışma, ısınma oyunları, doğaçlama, rol oynama çalışmaları sonrasında iyi bir oyun iyi bir çalışmanın sonunda seyirciden tam not almayı başardı.

Seçilen, “Sevgili Doktor" adlı oyun, güzel bir ekip ruhu ve üç aylık düzenli bir çalışmanın ardından geçen hafta prömiyerini yaptı. Oyunun yönetmenliğini yapan yönetmenliğini Aysun Hatipoğlu oyun sonrasında yaptığı açıklamada, “Geri dönüş olarak çok olumlu tepkiler aldık. Yenişehir’de böyle şeylerin olması gerektiğini, hatta artması gerektiğini söyleyenler çoktu. Oyuna aylarca hazırlanıp bir kere sunmayın, bir kaç kere oynayın. Turneye gitme şansınız onu da yapın diyenler bile oldu. Bu destek gerçekten beni çok mutlu etti. Yenişehir böyle değer veren bir yer. O yüzden ben her zaman tiyatro olduğu sürece varım.” Dedi.

Sevgili Doktor oyunu; Rus yazar Anton Çehov'un yazdığı kısa oyun ve öykülerinin 1973 yılında Amerikalı yazar Neil Simon tarafından bir araya getirilerek yeni bir metin oluşturulmasıyla meydana gelen iki perdelik bir eser. Birbirinden bağımsız sekiz kısa oyundan meydana geliyor. İnsanların güçlerini, güçsüzlüklerini soruşturan, sınıfsal ayrımları ele alan sömüreni ve sömürüleni anlatan trajikomik bir oyundur.

Oyun 2. Seansında, 14 Haziran günü saat 19.00’da Şehir Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.

Oyuncu Kadrosu: Yazar ve Nina: Pınar Yılmaz, Ivan: Hilmi Özen, İvanin Karısı: Seçil Çakmak, General Brasilow ve 2. Yazar: İsmail Orhan, General Karısı ve Ses: Emel Özel, Mürebbiye (Julia): Sibel Sarı, Bayan: Hamide Özdemir, Cerrah: Sabriye Özdil, Zangoç ve Memur: İlknur Suvar, Boğulan Adam ve Kistunov: Özcan Alkan, Biçare Kadın: Nazlı Alkan, Polis: Yunus Emre Altunışık, Ses ve ışıkta: Melike Altınışık

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Sevgili Doktor” oyununa tam not
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.