Altepe’nin Yunuseli Açıklamasına Tepkiler Sürüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı geçen hafta gerçekleştirilen Meclis toplantısından sonra meclis salonunda basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı ve MHP Meclis üyelerinin katıldığı toplantının konusu Yunuseli Havaalanı ile ilgili geçen hafta Bursa büyükşehir Belediye başkanı Recep Altepe’nin yaptığı açıklamalardı.

Basın açıklamasını okuyan İlçe Başkanı Celal Çekil konuşmasına, Yenişehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festival için emeği geçenlere teşekkür ederek başladı, “Sevincimiz, heyecanımız kursağımızda kaldı “ dedi ve Recep Altepe’nin Yunuseli Havaalanının ulusal ve uluslararası uçuşlara açılacağı açıklamasını eleştirdi.

Açıklama özetle şöyle:

Bizler Yenişehir de oturan herkes yani hepimiz; vaat edilen hizmetleri beklerken Büyükşehir Belediye Başkanının Basın Toplantısı yaparak tüm kamuoyuna deklare ettiği Yunuseli Havaalanına milyonlarca lira yatırım yapılarak yeniden açılacağını ulaşımın daha kolay ve rahat olacağını söylemese tüm ilçemizde infiale yol açmış ve halkımız büyük bir üzüntü yaşamış telefonlarımız kilitlenmiştir.

Bizler festivalin coşkusunu yaşarken onu kutlarken aynı anda Bursa’nın farklı bir bölgesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yunuseli Havaalanı’nı açma kararını ve tüm işlemlerin bittiğini belirterek ilçemizin havaalanının gelişimine büyük bir darbe vurmuştur.

Yenişehir’i uçuracağız diyerek seçim öncesi bizlerden oy isteyenler uçmayı biryana bırakın, Büyükşehir Belediye Başkanının açıklaması ile uçmadan yere çakılmamıza sebep olmuştur. Aslında bu yeni karşımıza çıkan bir hadise değil. 57. Ecevit hükümeti zamanında Bakanımız Enis Öksüz Bey in açılışını yaptığı havaalanımız bir türlü AKP iktidarı hükümeti tarafından kabul görmedi.

Yenişehir Havaalanı’nın Bursa için uzak ve gereksiz bir yatırım olarak gördüğünü yaptığı icraatlarla ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı ilçemizin önünü kapatmaktan başka hiçbir şey yapmamaktadır. Buradan kendisine soruyoruz? Bundan 2 yıl önce Bursa Havayollarını kurduk Yenişehir’den uçuşlarımız başlıyor diyen Recep Altepe, Yunuseli Havaalanını ulusal ve uluslararası uçuşlara açarak, Yenişehir halkı ile niye dalga geçmektedir? Altepe’nin bu açıklamalarını ilçe halkına karşı yapılmış büyük bir ayıp ve talihsizlik olarak görmekteyiz.

Yenişehir Belediye Başkanı Sayın Süleyman Çelik seçim vaatlerinde Yenişehir Havaalanının daha fazla işleyeceğini tüm uçakların buraya ineceğini her defasında belirtti. Şimdi ise Büyükşehir Belediye Başkanı’nın vermiş olduğu bu kararla Yunuseli Havaalanı’na bundan sonra yurt içi ve yurt dışından birçok uçak iniş – kalkış yapabilecek. Yenişehir Havaalanının yoğunluğu ise artacağına azalacak. Yenişehir Belediye Başkanı şimdi halkımıza ne diyecek?

Yenişehir karayolu, havayolu ve demiryolu ile Türkiye’nin her yerine çok yakın olduğu halde Bursa da ki yöneticilerin Yenişehir e uzak olması sorunun ana öğesi olarak görülmektedir.

Bundan böyle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı boşuna harcama yaparak bölgemize ayçiçeği kurutma yeri yapmasın, kullanılmayan havaalanımız bunun için biçilmiş kaftan’dır. Kullanılmayan havaalanımız ayçiçek kurutma tesisleri olarak çiftçimize hizmet verebilir.

Değerli Basın Mensupları diğer bir önemli konu ise gerçekten önemli bir yatırım olarak seçim döneminde halkımıza sunulan Otomotiv Test Merkezi’dir. Son günlerde özellikle Yenişehir’e Belediye Başkanı tarafından yapılan “Otomotiv Test Merkezi tehlikede”  beyanatları, Halkımızın güveninin suiistimal edildiğinin açıkça bir göstergesidir.

Test merkezinin akıbeti nedir? Yenişehir’in geleceği ile oynayan baronların kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Tarımı bitirdiniz, hayvancılığı da birkaç şirkete havale ettiniz bari bu insanları boş vaatlerle oyalamayın. Dürüst olun lütfen.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in özellikle Yenişehir Havaalanı ve Otomotiv test Merkezi ile ilgili olarak ivedilikle harekete geçerek Belediye Meclisi’ni, Kent Konseyi’ni, Ticaret Odası ve Borsası’nı, STK’ları bir araya getirerek bu konuda ortak bir Basın Toplantısı yapmaya davet ediyor. Bu konuda hassasiyetle duracağı konusunda kendisine inanmak istiyoruz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altepe’nin Yunuseli Açıklamasına Tepkiler Sürüyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.