Sınav sorumlularına kurs

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Motorlu Taşıt Sürücüleri, Ehliyet Sınavlarında görev alacak sınav sorumlularına Halk Eğitim Merkezi tarafından kurs düzenlendi. Teorik ve uygulamalı olarak 120 saat sürecek kursa 85 kişi katılıyor.  Kurs sonunda sertifika alacak kursiyerler Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınavlarında görev alacak. Bu sertifikaya sahip olmayanlar bu sınavlarda görev alamayacak.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Güzel; yaklaşık 2 ay sürecek kursta,   İş Hayatında İletişim, Öğretimde Ölçme ve Değerlendirme, Trafik Kuralları, Trafik Eğitimi ve Psikolojisi, Güvenli Araç Kullanımı gibi konuların uygulamalı ve teorik şekilde katılımcılara anlatıldığını, kurs sonunda yapılacak değerlendirmede başarılı olanlara sertifika verileceğini söyledi.

Yeni düzenleme ile Motorlu Taşıt Sürücüleri ehliyet sınavlarının zorlaştırıldığını, sürücü adayının akan trafikte en az yarım saat araç sürmesi gerektiğini,  manevra kabiliyeti, araç sollama, yokuşta durup kalkma, geri çıkma,  iki araç arasına yanaşma, trafikte gerekli hıza ulaşma gibi değerlendirmelerin yapıldığını, önceki sınavlarda 70 puan alan sürücü adayının başarılı sayıldığını şimdi ise adayın yapacağı tek hata ile sınavda başarısız sayılacağını, bu nedenle sürücü adaylarının çok daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtti.

Şu an  90 kursun açık bulunduğunu belirten Güzel,  Yetişkinler için resim , çinicilik, bilgisayar, grafik tasarım , İngilizce, emlak danışmanlığı, özürlü memur sınavına hazırlık, mantar yetiştiriciliği,  hijyen eğitimi gibi kursların planlandığını  özellikle hijyen eğitim konusunda çalışma yapıldığını, yeni hijyen yönetmeliğine göre bu kurstan bütün gıda sektörü, üretiminde, pazarlamasında görev alan herkesin, berber,  kuaför, manav, kasap vb. çalışanların tamamının bu kursu almalarının zorunlu hale geldiğini, önümüzdeki günlerde hijyen eğitimi ile ilgili açılacak kursla ilgili açıklama yapılacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sınav sorumlularına kurs

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.