ŞİŞECAM 1,2 MİLYAR TL NET KAR AÇIKLADI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de “Düzcam” ve “Cam Ambalaj” sanayi alanında kurulu 2 fabrika ile faaliyet gösteren Şişecam Topluluğu’nun Ocak-Eylül 2017 dönemindeki konsolide net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32,2 artışla 8 milyar TL’ye ulaştı. Aynı dönemde Topluluğun net karı ise 1,2 milyar TL olduğu açıklandı.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Topluluğun 2017 yılı Ocak-Eylül dönemine ilişkin mali tablolarının açıklanmasının ardından dokuz aylık sonuçlarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu.

Kırman, “2017 yılı Eylül sonu itibarıyla konsolide net satışlarımız 8 milyar TL’ye ulaştı. Konsolide satışlar içindeki Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payı ise yaklaşık yüzde 58 seviyesinde gerçekleşti. Bu dönemde yaklaşık 4,6 milyar TL seviyesinde uluslararası satış gerçekleştirdik.” Dedi.

Yılın dokuz aylık döneminde yaklaşık 556 milyon TL yatırım harcaması gerçekleştiren, bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, dünyanın en büyük 10 soda üreticisinden birisi.

 Şişecam, 81 yılı aşkın deneyimi, 22 bine yakın çalışanı, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir Topluluk olarak ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam ediyor.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ŞİŞECAM 1,2 MİLYAR TL NET KAR AÇIKLADI
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.