Kirliliğin Nedeni İnegöl Sanayisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Ve Sağlık Komisyonu, Yenişehir Ovası’na Hayat Veren Kocasu Deresi’nin Kirliliğini İnceledi Ve Hazırladığı Raporu Meclis’e Verdi. Komisyon, Kirliliğin Adresi Olarak İnegöl’de Faaliyet Gösteren Ve Atık Su Tesisine Bağlı Olmayan İşletmeleri Gösterdi.

Konuyla ilgili, MHP Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Mesut Bedel ve Ercan Özel, 15 Mayıs 2014 tarihinde Bursa Büyükşehir Meclis başkanlığına verdikleri dilekçede, mevcut kirliliği dile getirmiş, sakıncalarını anlatılmış ve 2015 yılı ağustos ayında faaliyete geçeceği söylenen Boğazköy Barajının bu kirlilik nedeniyle heba olacağını belirtmişti. Dilekçede ayrıca bu suyun sebze ve meyve sulamasında kullanılmasının sakıncalı olduğunun altı çizilmişti.

Büyükşehir meclisinde görüşülen başvuru, Çevre ve sağlık komisyonuna havale edilmişti.  Komisyon gereken incelemeyi yaptı ve hazırladığı raporu Meclis’e verdi.  Komisyon, raporunda alınması gereken önlemleri ve önerilerini sıraladı, kirliliğin adresi olarak da İnegöl’de faaliyet gösteren sanayi tesislerini gösterdi.

Komisyon,  Kocasu’daki kirlenmenin nedeni olarak gösterilen tesislerin giderlerinin BUSKİ kolektörü ile kanalizasyon sistemine bağlanmasını ve arıtmanın sağlanmasını istedi ve bu bölgede yapılacak yeni yatırımların atıksı kirlilik yükü olmayan sektörlerden seçilmesinin sağlanmasını istedi. Komisyon ayrıca, atık su üretimi yüksek olan tesislerin kurulmasına izin verilmemesini önerdi.

Çözüm için adım atan yok

MHP Büyükşehir Meclis üyesi Ercan Özel, Kocasu’daki sorunla ilgili adresin resmi olarak belirlenmesinin önemli olduğunu söylüyor ama tam bir yıldır bir şey yapılmamış olmasına da tepki gösteriyor. “Ağustos ayı içinde devreye sokulacağı söylenen Bogazköy sulama sisteminden üreticiler yararlanabilecek mi? Yaralanacaksa bu suyla sulanan ürünler ne kadar sağlıklı olacak?” diye soruyor. Ve çözüm için atılan bir adımın olmadığını söylüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kirliliğin Nedeni İnegöl Sanayisi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.