Unutulmadılar, Unutulmayacaklar 36. yılında anılacaklar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karanlık güçler tarafından Ankara’da Bahçelievler’de katledilen üçü Yenişehirli 7 Türkiye İşçi Partili genç, her yıl olduğu gibi bu yıl da ölümlerinin 36.yılında mezarları başında anılacaklar.

Anma etkinlikleri Ankara ve Çorum’da aynı gün ve saatte, 8 Ekim 2014 günü saat 13.00’da yapılacak. Kırklareli’nde yapılacak anma etkinliğinin günü 11 Ekim 2014 saat 13.00 olarak belirlendi.

Yenişehir’deki anma etkinlikleri, 7 Ekim 2014 Salı günü gerçekleştirilecek ve latif Can ve Osman Nuri Uzunlar, Yenişehir mezarlığındaki mezarları başında, Efraim Ezgin ise Çeltikçi Köyü mezarlığındaki mezarı başında yapılacak törenle anılacaklar.

Uluslararası örgütlenmenin Türkiye ayağını oluşturan eli kanlı katiller tarafından gerçekleştirilen ve tarihe Bahçelievler Katliamı olarak geçen bu saldırı aradan geçen 36 yıl süresince unutulmadı. 356yıl içinde katillerinin yakalanmaması, yakalananların zaman aşımı ve ceza indirimlerinden yararlandırılarak serbest bırakılması, tüm yaşanan sürecin tek bir bütün olduğunu ortaya koymaktadır.

Bu gün Bahçelievler Katliamının anılması sadece öldürülen Efraim Ezgin, Faruk Ersan, Hürcan Gürses, Latif Can, Osman Nuri Uzunlar, Salih Gevenci ve Serdar Alten’in anılması değil aynı zamanda tüm katledilen demokrat ve sosyalistlerin anısına ve mücadelesine sahip çıkılması adalet isteminin canlı tutulmasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Unutulmadılar, Unutulmayacaklar 36. yılında anılacaklar

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.