YEDOHA’nın Mumu Çabuk Söndü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği(YEDOHA), gazetemizde önceki hafta yayınlanan “Zehirlenmediklerine dua edinbaşlıklı haber ile ilgili açıklama gönderdi. Açıklamanın hedefinde Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bursa Temsilcisi Sonay İleri vardı.

Dernek, açıklamasında Sonay İleri’nin HAYTAP temsilcisi olmadığını iddia etti, hatta daha da ileriye giderek, Sonay İleri’yi, Yenişehir’e hiç gelmeden, Yenişehir’e gelmiş gibi açıklama yapmakla suçladı.

 

HAYTAP: Sonay İleri Bursa temsilcimiz

 

 

 

 

YEDOHA’nın açıklamasına ilk tepki ve yalanlama HAYTAP merkezinden geldi. Örgütlenmeden Sorumlu HAYTAP Temsilcisi Timur Ugan, gazetemize gönderdiği açıklamada,

HAYTAP Bursa Temsilciliğimiz basın sözcüsü ve gönüllümüz Sayın Sonay İleri’nin Yenişehir İlçesi Sokak hayvanları açıklamaları ile ilgili her düşünce ve izlenimine katıldığımızı bildirmek isterim.”dedi ve ekledi:Kendisi bizzat yerinde görerek ve ilgili – sorumlu kişilerle konuşarak bu habere kaynak görüşlerini size objektif olarak iletmiş, aynı zamanda HAYTAP Temsilcileri ve gönüllüleri de konu ile ilgili şikayet dilekçelerini BİMER üzerinden yetkili makamlara iletmişlerdir.

Haberin yanlı ve yanlış olduğunu Sayın Sonay İleri’nin federasyonumuzla ilgisi olmadığını iddia edenlerin böylesi işlerle uğraşacaklarına yasal ve insani görevlerini yerine getirerek zor durumdaki sokak hayvanlarına yardım etmelerini diler, çalışmalarınızda başarılar diler, teşekkür ederim.”

Bir yerlere şirin görünmeye çalışmadık

Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Bursa Temsilcisi ve Basın Sözcüsü Gönüllüsü Sonay İleri

İkinci tepki doğal olarak Sonay İleri’den geldi. Kendisini “O kişi HAYTAP sorumlusu değil” diyerek suçlayan YEDOHA’yı aynı dille tepki gösteren Sonay İleri, İlçenizde faaliyet gösteren bir Basın kuruluşunun şahsımla ilgili yapmış olduğu doğru olmayan haber ile ilgili Haytap Hayvan Hakları Federasyonunun açıklamasını dayanak gösterdi.

Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Bursa Temsilcisi ve Basın Sözcüsü Gönüllüsü Sonay İleri’nin gazetemize gönderdiği kısa açıklama şöyle:

Şahsi çıkarları kavgaları egoları bir kenara bırakıp sokak hayvanları için her zaman hak ettikleri bir hayatı yaşasınlar diye mücadele ettik Ama sırf bir yerlere şirin görünmek için hayvanlara verilen hakları görmezden gelmedik. Yenişehir Mezbaha arkasında bulunan kafesler içindeki hayvanların durumu hala içler acısı Bimer üzerinden de dilekçelerimiz gönderildi. Umarım Yenişehir’de Yenişehir’e yakışan bir bakımevi kurulur ve sokak hayvanları kısırlaştırılıp doğal yaşamlarında yaşamaya devam ederler. Onların yeri bizim yaşadığımız sokaklar”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YEDOHA’nın Mumu Çabuk Söndü

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.