Vatandaşın İstimlak İsyanı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de Karayolları tarafından istimlak paraları ödenmeyen vatandaş, Bilecik yolunda basın açıklaması yaptılar.

   2009 yılından kalma istimlak paralarının olduğunu dile getiren vatandaşlar adına konuşan Avukat Halit Özsaraç, 84 vatandaşımızın karayollarından 3,5 milyona yakın alacağı var ve ödenmiyor. Alacaklarımızın çoğu 3,5 yıl öncesinden. Ancak 2009 yılından kalma alacağı olan vatandaşlarımız var. Yenişehir Bilecik karayolunun yapımından kalan istimlak alacaklarımız için çalmadığımız kapı kalmadı. Bu gün burada bu açıklamayı yapıyoruz. Haftaya kadar paralarımız ödenmez ise bu kez yolu trafiğe kapatmayı düşünüyoruz. Biz vatandaşlarımızın hakkını korumak için çaba harcıyoruz. Karayolları yetkililerinin bizim bu sesimize kulak vermesini istiyoruz. Bir çok kez söz verilmesine rağmen hep geçiştiriliyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu nedenle alacaklarımızın bir an önce ödenmesini bekliyoruz’ dedi.

   İstimlak alacağı olan vatandaşlar da,‘Neredeyse 10 yıldan bu yana alacağı olan arkadaşlarımız var. Bizim bu mağduriyetimizin bitirilmesini istiyoruz. Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Alacağımızı istiyoruz. Devletimiz bize bir açıklama yapsın ve ona göre biz paramızı ne zaman alacağımızı bilelim. Bu paralara güvenip borç yaptık ancak mahcup olduk’ dediler.

 Vatandaşın eylemine SP Belediye Başkan adayı Mehmet Kaya, İYİ Parti Belediye Başkan adayı Ercan Özel ve ilçe teşkilatları da katıldı. Burada konuşan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Özel, "Yaklaşık 3.5 Milyon TL alacağı bulunan 84 vatandaşımızın alacakları karayolları tarafından yıllardır ödenmediğine şahit olduk. Birçok kez söz verilmesine rağmen hep geçiştirildiklerini ve çalmadık kapı bırakmadıklarını ifade eden mağdur vatandaşlarımızın son anına kadar yanında olacağımıza ve kendilerine her platformda destek vereceğimizi taahhüt ediyorum. Haklı mücadelelerinde vatandaşlarımızın hakkını savunan Av. Halit Özsaraç'a da ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vatandaşın İstimlak İsyanı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.