Vali Küçük Yenişehir’de

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

vali1

Bursa Valisi İzzettin Küçük, geçen hafta ilk kez geldiği Yenişehir’de, Kaymakam Abdullah Çiftçi ve İlçe protokolü tarafından karşılandı. Burada, ilçe hakkında brifing alan Vali Küçük, daha sonra tarihi Belediye binasında Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile görüştü.

Ziyaret noktalarına yürüyerek giden ve her fırsatta esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali İzzettin Küçük, Şemaki Evi Müzesini gezdikten sonra Yenişehir’den ayrıldı.

Ziyaret sonunda ilçe hakkında görüşlerini açıklayan Vali İzzettin Küçük: “Bu günümüzü Yenişehir’e ayırdık. Osmanlı’nın ilk devlet ilan edildiği Kumluk Caminin bulunduğu ilçe. Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret ettim. İlçe hakkında sorunları, konuları, yapılan işlerin bilgisini aldım. Heyecanla ilk defa öğrendiğim bir şey vardı; Yenişehir’in Türkiye’deki çok önemli bir sebze üretim merkezi olduğunu öğrendim. Çok bereketli toprakları var. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla bu sebze üretimini, üreticiden tüketiciye ulaştırmak için bir anlayış birliğine vardık. Onunla ilgili çalışma başlattık. Ayrıca kamu kurumlarının bir kısmının yetersiz olduğunu gördük. Onunla ilgili arsa çalışması yapacağız. Eksik olan binaları tamamlayacağız. Bu ilçe kendi kendine yeten, daha fazlasını da üreten bir ilçe. Karnabahar, bezelye üretiminin Türkiye’de %10-11’ini üreten bir ilçe. Eğer bu üretimi biz direk tüketiciyle buluşturursak köylümüzün, çiftçimizin ve bu ilçenin kazancı çok çok artacaktır. İlave yeni bir şey üretmemize gerek yok. Sadece çiftçimizin alın terinin gerçek değerini bulduğu zaman bu ilçede refah düzeyi artacaktır.

Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili konuları gözden geçirdik. Şu anda şişe cam fabrikası var ama ilaveten daha yeni tesisler kurulacak. Belediyemizin arsa konusunda talepleri var. Özellikle küçük sanayinin taşınmasıyla ilgili. Onu da değerlendirdik. İnşallah hepsi 2017’den itibaren uygun bir güzergâha kavuşacaktır.” dedi.

vali

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Küçük Yenişehir’de
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.