Tayan, çiftçinin sorunlarını dinledi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, geçen hafta geldiği Yenişehir’de çiftçinin ve mevsimlik işçilerin sorunlarını dinledi ve Yenişehir’in acil ihtiyaçlarının başında gelen Hal Projesi’nin bir an evvel gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Üreticiden çok ucuza alınan ürünün tüketiciye pahalıya ulaştığını ve aracıların çeşitli piyasa oyunlarıyla üreticiyi de tüketiciyi de mağdur ettiğine dikkat çeken Tayan, ayrıca iklim şartlarının kötü gelişmesinin sonuçlarının TARSİM uygulamalarıyla telafi edilemediğini üreticiden dinleyerek, bu konuda şikayetlerin arttığını dile getirdi.

“Bu yıl kötü hava şartlarından ve tarım girdilerinin pahalı olmasından dolayı piyasa kötü geçti. Buğday hasadı baştan sona zararla sonuçlandı, biber piyasasının da kötü geçtiğini yerinde tespit ettik. Sulama bedellerinin yüksek oluşu, gübre ve mazot fiyatlarındaki artış üreticiyi mutsuz etmiştir.” Diyen Tayan, Mardin’den gelen mevsimlik işçilerin, Ücretlerinin yetersiz olduğu ve barınma yerlerinin sağlıklı olmadığı şeklindeki şikayetlerini de dinledi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tayan, çiftçinin sorunlarını dinledi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.