Ramazan Etkinliklerinde Geçen Hafta

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk Oyunları Ve Çocuk Mehterinin Konseri İlgi Gördü

 

Ramazan Etkinliklerinde Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi ve Osmanlı Çocuk Mehterinin konseri, Osmangazi Lisesinin bahçesini hınca hınç doldurdu.

Geçen hafta, Aydoğdubey ilköğretim okulu önünden Yenişehir Belediyesi Osmanlı mehteri ve halk oyunları topluluğunun kortej yürüyüşü ile başlayan program, Osmangazi lisesi bahçesinde bulunan ramazan sahnesinde devam etti.

Ramazan sahnesinde sırasıyla Yenişehir Belediyesi halk oyunları topluluğu minik grup Gaziantep yöresi, yıldız grup Kastamonu yöresi ve genç grup da Trabzon yöresi oyunlarını sergilediler. Daha sonra ise ramazan sahnesinde Yenişehir Belediyesi Osmanlı çocuk mehteri bir konser verdi.

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın son bölümünde ise Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Belediyesi kültür ve sosyal işler Müdürlüğü’nün Osmanlı çocuk mehteri bünyesinde, sorumluluk bilinciyle gerçekleştirmiş oldukları hizmetler sebebiyle Osmanlı çocuk mehteri üyelerine teşekkür belgelerini verdi.

 

 

 

 

 

Canlı Ve Gölge Karagöz Ve Hacivat Gösterisi

Geçen hafta gerçekleştirilen ramazan etkinliklerinin bir diğeri Canlı ve Gölge Karagöz Hacivat Gösterisi oldu. İlk olarak Gölge Karagöz ve Hacivat gösterisi ile başlayan programa aileleriyle birlikte gelen çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Gölge oyunundan sonra canlı performans sergileyen Karagöz ve Hacivat, programda çocukları sahneye davet ederek çeşitli oyunlar sergilediler.

 

 

 

 

Anneler Anaerkil Komediyi Sahneledi

Eskişehir Anneler Kültür ve Sanat Derneği “Anaerkil Komedi” ile Yenişehir seyircisiyle Ramazan sahnesinde buluştu.

Ramazan Etkinliklerinde geçen hafta Osmangazi Lisesi bahçesinde sahne alan Anneler Kültür ve Sanat Derneği oyuncularının sergilediği komedi oyunu Yenişehirliler tarafından ilgiyle izlendi. Toplumsal yaşama ilişkin anekdotların yer aldığı Anaerkil Komedi adlı tiyatro oyununda, özellikle gelin-kaynana atışmaları izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

 

Hüseyin Goncagül Ve Ekibi Çocuklara Eğlenceli Bir Gece Yaşattı

Ramazan Etkinliklerinde geçen hafta Hüseyin Goncagül Çocuk Tiyatrosu ve Ortaoyunu sahne aldı. Osmangazi Lisesi bahçesinde Ateşbaz, İbiş ve Karagöz’ün yer aldığı etkinlikte Hüseyin Goncagül ve ekibi izleyenlere enteraktif bir gösteri sundu. Çocukların da içinde yer aldığı çeşitli yarışmaların yapılarak hediyelerin dağıtıldığı geceye, müzik ve ilahiler eşlik etti. Gecenin sonunda Hüseyin Goncagül ve Ekibi çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

Halk Oyunları Topluluğu Ve Kılıçkalkan Beğeni İle İzlendi

Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ramazan Etkinliklerinde, geçen hafta Ramazan sahnesinde Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu çeşitli yörelerin halk oyunlarını sergilerken, Koza Gençlik ve Spor Kulübü Kılıçkalkan Ekibi de bir gösteri sundu.

Osmangazi Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Minik Grubu Gaziantep yöresinin oyununu sergiledi. Ardından Yıldız Grup Kastamonu yöresinin, Genç Grup ise Trabzon yöresinin oyunlarını alkışlar eşliğinde sahnelediler.

 

Programda son olarak yağmura rağmen gösterilerini sergileyen Koza Gençlik ve Spor Kulübü Kılıçkalkan Ekibi ile Bursa yöresini oynayarak ikinci kez sahne alan Yıldız Grup, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ramazan Etkinliklerinde Geçen Hafta
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.