Yenişehir Festivale Hazırlanıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4-5-6 Eylül 2014 tarihleri arasında ilçemizde yapılacak olan Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Şenlikleri ile ilgili olarak Belediye Başkanı Süleyman Çelik bir basın açıklaması yaptı.

Açıklama şöyle:

“Festivaller, yurdun dört bir tarafından ve yurtdışından gelenlerin kaynaştığı, hasret giderdiği ve yapılan etkinliklerle dostlukların pekiştirildiği önemli organizasyonlardır. Yenişehir’in turizm potansiyelini artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapabilmek amacıyla sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yapılacağı ödüllü yarışmaların düzenleneceği bir festival planlamış bulunmaktayız.

Festival ve Kurtuluş Şenlikleri sürecimizi İlçe Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız, Ziraat Odamız, Süt Üreticileri Birliğimiz, Esnaf Odalarımız ve Sivil Toplum kuruluşlarımızla birlikte yürütmekteyiz.

4-5-6 Eylül 2014 tarihlerinde Bursa Yenişehir’de düzenleyeceğimiz festivalimizde Köy stantlarımızla köylerimizde yetişen ürünlerin tanıtımının yapılmasını sağlayacağız. Yarışmaların, sergilerin, tiyatro gösterilerinin, uluslararası katılımlı Halk Oyunları ekiplerinin katılacağı Halk Oyunları şölenlerinin, sünnet şöleninin, konferansların ve Yenişehir Belediyesi bünyesindeki koroların, Mehter Takımının, Yerel Sanatçıların ve Türkiye’nin önemli sesi Mustafa CECELİ’nin de katılacağı konser organizasyonlarını içeren festivalimizin tüm ilçemizde barış, dostluk ve kardeşlik içinde geçmesi için çalışmalar yapıyoruz.

Festivalimizin kültürümüze, ekonomimize ve toplumsal gelişmemize önemli katkı sağlaması Yenişehir’imizin daha çok gelişmesi tarihi ve coğrafi tanıtımının yapılmasının yanı sıra sosyal yaşama önemli katkılar sağlaması temennisiyle Bursa Yenişehir Belediyesi 1. Uluslararası Altın Biber Festivalimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Halkımız, Festival sürecimizi; www.yenisehirdefestival.com ve facebook.com/groups/yenisehirdefestival/ adreslerinden de takip edebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Festivale Hazırlanıyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.