Yenişehir Havaalanı Yok Sayılıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa büyükşehir Belediyesi, geçen hafta gazetelere gönderdiği basın bülteninde Yunuseli Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılacağını duyurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  Bursa’nın hava ulaşımında şimdiye kadar İstanbul’un gölgesinde kaldığını ancak bu konuda ciddi adımlar atılmaya başlandığını bildirdi.

Altepe açıklamasında, Yenişehir Havaalanı’nın akıbeti ile ilgili bir şey söylemezken Yunuseli Havaalanı’nın 15-20 yıl öncesinde yoğun olarak kullanıldığını ancak Yenişehir Havaalanı’nın açılmasının ardından atıl kaldığını belirtti.

Altepe’nin bu açıklaması Yenişehir kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Yıllardır Yenişehirli için umut kaynağı olan Yenişehir Havaalanı’nın neden çalışmadığı ya da çalıştırılmadığı sorgulanmaya başlandı. Daha birkaç ay öncesinde Yenişehir Havaalanı’nın aktif çalışması için gösterilen çabaları anlatan üst düzey yetkililer şimdi Yenişehir’de bir havaalanı yokmuş gibi konuşmalarına bir anlam verilemiyor.

Altepe’nin Yunuseli Havaalanı’nın önemini anlatırken söylediği  “Bugün 900’e yakın yabancı ortaklı şirketin bulunduğu Bursa’nın daha erişilebilir olması gerekiyor” şeklindeki ifadesi akıllara,  Yenişehir Havaalanı yok mu sayılıyor? Sorusunu getirdi.

Altepe, protokole göre, kule inşaatı ve donanımı, kırım kurtarma ve sağlık ekipleri, ambulans, itfaiye, yakıt tankeri, çevre güvenlik hatlarının oluşturulması, aydınlatma, alan içindeki bulunan atıl haldeki 11 binanın yıkımı, yolcu bekleme salonu, itfaiye binası ile uçak bakım hangarının Büyükşehir Belediyesince yapılacağı bilgisini verdi.

Pist ve kule yönetiminin Türk Hava Kuvvetlerinin kontrolünde olacağına değinen Altepe, başlangıçta gündüzleri gerçekleşecek uçuşların, pistin aydınlatılmasının ardından geceleri de görerek yaklaşma usulüne göre yapılabileceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Havaalanı Yok Sayılıyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.