Yenişehir MHP Muhtarlara Ayni Yardım İstedi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı, Yenişehir Belediye Meclisi’nin haziran toplantısında MHP’li meclis üyeleri tarafından verilen önergeyle muhtarlar için ayni yardım talebinde bulunduklarını açıkladı. Önergede, Yenişehir’de görev yapan görev yapan 71 muhtarın sıkıntılarına bir nebze de olsa katkı koyabilmek için 400 TL destek istendi. Önerge, plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Yenişehir MHP İlçe Başkanı Nihat Doğan İmzasıyla Yapılan Yazılı Açıklama Şöyle:

Özellikle bundan 1,5 yıl önce tüzel kişilikleri bulunan gelirleri düzenli olarak gelen muhtarlarım artık oldukça zor durumdadırlar. Muhtarlık binalarının elektrik, telefon, doğalgaz, su, internet, kırtasiye gibi giderlerinin, olmayan muhtarlık imkanlarından karşılanmaya çalışılması da muhtarlarımız için büyük mağduriyet doğuruyor. Muhtarlarımız vatandaşlarımız için ciddi çalışmalar içerisinde olmalarına rağmen maalesef muhtarlık binalarının sabit faturalarını ödemekte zorlanıyorlar. İlçemizde fedakarca görev yapan 71 muhtarımızın görevlerini daha rahat ve sağlıklı yapabilmeleri için muhtarlık binalarının elektrik, telefon, doğalgaz, su, internet ve kırtasiye giderlerinin faturalarının 400,00 TL yi geçmemek kaydıyla Yenişehir Belediyesi bütçesinden karşılanması gerektiğini düşündüğümüzü ve faturaları için ayni destek verilmesi gerektiğini mecliste dile getirdik.

Hatta 06 Mayıs 2015 tarihinde Bursa/Yıldırım Belediye Meclisi’nde yine bu minvalde bir görüşme yapılmış ile 69 mahalle muhtarının faturalarına destek verilme önergesi tüm Parti gruplarının oy birliği kabul edilmişti.  Yıldırım bölgesinde ki muhtarlarımız bu destek ile bir nebze de olsa rahatlamışlardı. Yenişehir’de görev yapan muhtarlarımızın Yıldırım da ki muhtarlardan bir eksiğinin olmadığını çok iyi biliyoruz.

İlçemizde görev yapan 71 muhtarımıza ayni olarak destek yapılması için verdiğimiz bu önergemiz, meclis’te görüşülebilmesi için oy birliği ile Plan-Bütçe Komisyonuna havale edildi.  Bizler inanıyoruz ki iktidar partisinin de vereceği olumlu karar ile bu önerge meclisten geçecek ve muhtarlarımızın sıkıntıları az da olsa giderilmiş olacaktır. Şimdiden muhtarlarımıza hayırlı olsun diliyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP Muhtarlara Ayni Yardım İstedi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.