Yenişehir MHP İlçe Başkanlığı Seçim Sonuçların Değerlendirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Nihat Doğan, geçen hafta yapılan seçimler sonrasında oluşan durumu değerlendirdi. “Millet AKP’ye Dur Dedi” diyen Doğan, HDP’nin barajı aşmasından ve Yenişehir’de de %3,3 oranında oylarını artırmasından duyduğu üzüntüyü saklamadı.

MHP Yenişehir İlçe Başkanı imzasıyla Yapılan açıklama şöyle:

Yenişehir’de Milliyetçi Hareket Partisi olarak oylarımızı arttırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İktidar Partisinin oylarının % 6,3 oranında düştüğü ilçemizde, halkın takdirini kazanan Milliyetçi Hareket Partisinin oylarında ise % 3’lük bir artış söz konusu olmuştur. Maalesef üzülerek belirtmek istiyorum ki; AKP tabanından aldığı oylarla terör örgütünün bir uzantısı olan HDP’nin oyları da Yenişehir ilçemizde %3,3 oranında bir artış göstermiştir. Seçimden bir gün sonra ilçemizde terör örgütü mensupları polis nezaretinde yüzleri maskeli oldukları halde ilçenin muhtelif yerlerine PKK bayrakları asarak kutlamalar yapmışlardır. Halkımızın sağduyusu yaşanacak sıkıntıların bir nebze de olsa önüne geçmiştir.

Bizim, ilçemizde seçim sürecindeki çalışmalarımızdan beklentimiz daha fazla olmasına rağmen son sözü hemşerilerimiz söylemiştir. Halkımızın bu görüşünün, demokrat, muhafazakar ve milliyetçi bir siyaset çizgisini benimseyen MHP olarak başımızın üzerinde yeri vardır.

Seçim kampanyası süresince gece gündüz demeden, bizlerden desteklerini esirgemeyen teşkilat mensuplarımıza ve gönüldaşlarımıza, güler yüzünü bizlerden esirgemeyen bizlere oy veren, vermeyen tüm hemşerilerimize Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı adına teşekkür ediyorum.

 AKP’nin Çözüm Süreci Ve Terör Örgütü İle Görüşmeleri Sonucunda PKK Artık TBMM’de…

Bu seçimlerin sonucunda halkımızın iktidar partisine güveni bitmiş ve AKP hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamamıştır. AKP, bu seçimler sonucunda 258 milletvekili çıkarmış, CHP 132 milletvekili ve MHP’de 80 milletvekili çıkarmıştır.

AKP, Türkiye’de yüzde 40, MHP yüzde 16 ve CHP’de yüzde 25 oranında oy alabilmiştir. Öte yandan, bu seçimin hazin sonucu AKP ile PKK’nın müşterek vaziyette baştan itibaren yapmış oldukları çözüm sürecinin neticesinde HDP’nin yüzde 13 oranında oy alarak 80 milletvekili ile birlikte parlamentoya girmesidir. Bunu aziz milletimizin irfanına sunuyoruz, buradan çıkan sonucu da hazin bir tablo olarak değerlendiriyoruz.

Türkiye’de yeni bir siyaset tablosu belirmiştir. Genel merkezimiz nezdinde Milliyetçi hareket Partisi’nin tavrı net, görüşleri ve durduğu yer bellidir. AKP ’çözüm sürecinden ödün vermeyiz’ dediğine göre, bu konuda ortak olabilecekleri partiler HDP’dir, CHP’dir. Bu tartışma götürmez bir gerçektir. AKP’nin eğer samimi olarak MHP ile koalisyon kurma düşüncesi varsa, ülkemiz ve milletimiz için ’olmazsa olmaz’ gördüğümüz şartlarımız Genel Merkezimiz tarafından açıklanmıştır.

 

O şartlarımız da; PKK nın bu kadar önünü açan ve onları TBMM’ye girmesini sağlayan özüm sürecinin iptali, 17- 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyalarının tekrar incelenerek Yüce Divan’a gönderilmesi ve Cumhurbaşkanının anayasal sınırlar içerisinde kalmasıdır.

46 yıldır devletin ve milletin hizmetinde olan Milliyetçi Hareket Partisi, milletimize ve ülkemize her zaman olduğu gibi gerektiği şekilde ve gerektiği şartlarda hizmet edecektir. Seçim sonuçlarının Yenişehir’imize ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP İlçe Başkanlığı Seçim Sonuçların Değerlendirdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.