Yenişehir MHP, Osmangazi projesine karşı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmangazi Lisesi’nin Yenişehir Osmangazi Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi’ne dönüştürülmesi kararı MHP Yenişehir İlçe Teşkilatını harekete geçirdi.Geçen hafta İlçe milli eğitim Müdürü Osman Şeker’in konuyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösteren MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kulu, kararı doğru bulmadıklarını söyledi ve mutlaka yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuyla ilgili sorularımızı cevaplandıran MHP İlçe Başkanı Kulu, “Yaklaşık on gün önce İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile konuyu görüştük. Kendisi, başka seçeneklerinin olmadığını belirtti ve en akıllı tercihin meslek lisesi olduğunu söyleyip bundan sonra yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Bizler, benzer bir konuşmayı Kaymakam Süleyman Yılmaz ile yaptık. Kaymakam Yılmaz, endişelerimizi paylaştı ve gerekenin yapılacağını söyledi. Yine ziyaret ettiğimiz bursa Vali Yardımcımız Samet Erçoşkun ile görüştük ve Osmangazi Lisesi ile ilgili yapılan projeye karşı olduğumuzu belirttik. Kendisi bize talebin haklı bir talep olduğunu söylediği gibi gereken girişimlerin yapılacağını ifade etti.

-Sizce İlçe milli Eğitim üzerine düşeni yapmıyor mu?

Tabi ki yapmıyor. Bu konunun 2010 yılından bu yana sürdüğünü söylüyor ama Yenişehir kamuoyunu bilgilendirecek bir çalışma yapmıyor. Anadolu öğretmen lisesi için gereken şartları bizlerle paylaşmıyor. Daha da önemlisi 2010 yılından bu yana bu şartların hazırlanması için elini kıpırdatmıyor. İşin kolayına kaçıyor. Bizler gerekirse Osmangazi lisesinin Anadolu öğretmen lisene dönüşmesi yolunda her türden fedakarlığı yapmaya hazırız. “Bizim iki seçeneğimiz vardı, biz de bunu seçtik ”şeklinde bir yaklaşım doğru bir yaklaşım değil. İnegöl’de, Orhangazi’de ve Keles’in soğukpınar köyünde olan Anadolu öğretmen lisesi Yenişehir’de neden olmuyor? İlçe milli Eğitim Müdürü bunları açıklamalı. Yenişehir Osmangazi Lisesi’ni Endüstri meslek lisesine dönüştürmek başarılı idarecilik örneği değildir. Başarılı idareci zor olanı yapar. Terk ettiğinin yerine daha iyisini koyar. Bizler bu konuda elimizden geleni yapacağız. Yenişehir Osmangazi Lisesi’nin yerine sadece Anadolu öğretmen lisesi yakışır ve tüm Yenişehir kamuoyu bu konuda bizimle birlikte hareket edecektir.

-Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Öncelikle “ Ben yaptım oldu” anlayışını yıkacağız. Yenişehir kamuoyuna rağmen bir şey yapılamaz. Diğer yandan, bizler bu işin peşini bırakmayacağız. Yenişehir kamuoyu, bizim bu konudaki çabamızı biliyor ve destekliyor. Yenişehirli yüzlerce öğrenci çevre il ve ilçelerde Anadolu Öğretmen liseleri ile Fen liselerinde okumaya çalışıyor. Sözüm ona gelişen ve büyüyen Yenişehir’de Anadolu Öğretmen Lisesi açmak kime neden zor geliyor anlamadık.

-Bu konuyla ilgili AKP ile görüşmeyi düşünüyor musunuz?

Konu herkesin bilgisi dahilinde oluyor. AKP’nin bu konuyla ilgili ne yapacağını merak ediyoruz. 10 yıldır tek başına iktidar olan AKP ve onun Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ’in de ne yapacağını merak ediyoruz. Lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanların, Anadolu Öğretmen lisesi yapmaya geldiğinde neden aciz kaldıklarını da merak ediyoruz.

-Son olarak ilave edeceğiniz bir şey var mı?

Konuyu bütün boyutlarıyla inceliyoruz. Daha ayrıntıla olarak bu hafta içinde basınımız aracılığı ile Yenişehir kamuoyu ile paylaşacağız. Şunu bir kez daha hatırlayım. MHP Yenişehir ilçe teşkilatı bu işin peşini bırakmayacak, bu yanlıştan dönülmesi için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün bu konuyla ilgili yapılacak bir şey kalmadığı şeklindeki açıklamaları bizleri durdurmaya yetmez.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP, Osmangazi projesine karşı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.