Yenişehir MHP: Vatandaşlarımız yanıltılıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Yenişehir İlçe başkanlığı geçen hafta yaptığı basın açıklamasında, Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen BUSKİ Yönetim Kurulunca, Vidanjör ve Kanal Temizleme ücretlerine yapılan zamlar eleştirildi ve bu zamların tüm halkımızı çok zor durumda bıraktığı belirtildi.

Açıklamada yapılan zam oranı bir örnekle ifade edilirken “30 Mart 2014 tarihinde BUSKİ tarafından hizmeti yapılan ve jetting diye tabir edilen tıkalı kanalı temizlemek için su basma ücreti hafta sonu KDV dahil sadece 26 TL iken bu fiyat 1 Nisan 2014 tarihinde KDV dahil 450 TL’ye çıkarılmıştır.” Denildi ve bu hizmetin Bursa’dan gelen araçlar tarafından değil ilçedeki mevcut araçlar tarafından verildiğine dikkat çekildi.

Açıklama şöyle:

Yetkili mercilere bu olumsuz tabloyu dile getiren ve çözüm arayan Yenişehirli vatandaşlarımız çözüm bulamamalarının yanı sıra aylarca birçok farklı makama gönderildiklerini ve mağdur olduklarını bizlere belirttiler.

Bu gelişmelerin ardından bir dizi araştırma yapan Büyükşehir Meclis Üyelerimiz vidanjör hizmet tarifesine yapılan bu çok ciddi oranda ki zammın düşürülmesi için 18.12.2014 tarihinde Büyükşehir Meclisi’ne ek’te ki önergeyi vermiştir.

Plan-Bütçe Komisyonuna Havale edilen önerge sonucunda ise BUSKİ’den bir yetkili komisyona davet edilmiştir. Komisyonda ki açıklamasında; “Aralık 2014 ün ilk haftasında biz BUSKİ Yönetim Kurulu olarak bu fiyat tarifelerine % 7 oranında yeniden bir artış öngörmüştük. Ama bize gelen bu yazı (önerge) sonrasında BUSKİ Yönetim Kurulu’na konuyu tekrar sunduk. 31.12.2014 tarihinde aldığımız kararla bu % 7’lik artışı sildik, bunun yanında % 30’luk bir indirim uyguladık ve aynı zamanda hafta sonu tarifelerini de kaldırdık hafta içi ile aynı yaptık.” diye bir açıklamada bulunmuştur.

Bunun sonucunda Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Tarifeler Yönetmeliği Hizmetler ve Teminatlar Tarifesi’nde bulunan Vidanjör ve Kanal Temizleme ücretlerinde % 30 değil, % 50 ye yakın bir indirim söz konusu olmuştur.

Bu indirim Milliyetçi Hareket Partisi’nin Yenişehir’i temsil eden Büyükşehir Meclis Üyelerinin önergesi ile gerçekleşmiştir. Yenişehir başta olmak üzere İnegöl, İznik, Orhangazi, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles’de yaşayan 650 bin kişiyi ilgilendiren onların yüzlerini güldüren önemli bir gelişmedir. Tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Birkaç gün önce Yenişehir Yerel Basınında çıkan “BUSKİ’DEN % 30’LUK İNDİRİM” başlıklı haberde; “Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Büyükşehir Belediyemize bağlı BUSKİ’nin Kanal açma ve vidanjör hizmetlerinin ücretlerinde yaptığımız görüşmeler sonucunda % 30’luk bir indirime gidildi” dedi. Başkan Çelik, “Halkımızdan gelen talep üzerine yaptığımız görüşmelerde daha önce BUSKİ tarafından verilen hizmetin bedeli olan hafta içi 250 TL+KDV olan ücretler, bundan sonra 150 TL+KDV olarak belirlendi. Hafta sonu 452 TL olarak belirlenen ücrette 150 TL+KDV olacak haftanın 7 günü aynı fiyat tarifesi uygulanacak” diye konuştu. Yenişehirli vatandaşlar % 30’luk bu indirimden dolayı Yenişehir Belediye Başkan Süleyman Çelik’e teşekkür ettiler.” diyerek ilçemizde yaşayan on binlerce insan yanıltılmış, gerçekleri olduğu gibi paylaşılmamıştır. Bunun yanında vatandaşlarımızın dertlerine derman olamadıkları halde biz yaptık diyerek. Farkında olmadan kul hakkına girmişlerdir.

Bu olay yaptıkları tüm işleri ellerine ve yüzlerine bulaştıran AKP’li Yenişehir Belediye yöneticilerinin çok büyük bir ayıbı ve aymazlığı olarak karşımıza çıkmıştır. Yerel seçimlerin ardından geçen 10 ayda Belediyecilik ve hizmet noktasında ne kadar yetersiz olduğunuz tüm halkımızın malumudur. Ama en azından siyaseti edebiyle yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak tüm yöneticilerimizin ve Meclis Üyelerimizin düsturu, ilçemiz için yapılan tüm doğru yatırımların yanında olmak, güzel işleri desteklemek ve bölgemize katkı koymaktır. Ama şu kesinlikle unutulmamalıdır ki eğer bir yerde yanlış yapılıyorsa haksızlık varsa ve halkımız mağdur ediliyorsa bizler her zaman bunun karşısında olacağız.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP: Vatandaşlarımız yanıltılıyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.