Yenişehir’de 8 Mart etkinlikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Aydın Öğretmenlerin Kadınlar Gününü Kutladı

Belediye Başkan Davut Aydın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle ilçemizde görev yapan sözleşmeli öğretmenlerimizle kahvaltı programında bir araya geldi. Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Yenişehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda konuşan Başkan Davut Aydın “Sevginin, şefkatin, fedakârlık ve sabrın simgesi olan kadınlarımız en değerli, en yüce varlıklarımızdır. Hepimizin, her insanın üzerinde bir kadın emeği var. Hepimizin ilk öğretmeni kadınlarımızdır, annelerimizdir. İlçemizde kutsal bir görev olan öğretmenlik mesleğini icra eden siz değerli öğretmenlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, tüm kadınlarımıza minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum” dedi.

Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltı programına İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ile öğretmenler ve aileleri katıldı.

8 Mart’ta öğrencilerle fidan dikti

Belediye Başkanı Davut Aydın 08 Mart 2020 Pazar günü Kavaklı Mahallesinde Dünya Kadınlar Günü anısına düzenlenen Fidan Dikim etkinliğine katıldı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği ve Bursa Uludağ Genç TEMA Topluluğunun katılım ve organizasyonlarıyla gerçekleşen etkinlikte katılımcılara karanfil takdim ederken bir konuşma yapan Belediye Başkanı Davut Aydın “Hedefimiz yemyeşil bir Yenişehir ortaya çıkarmaktır. Bir insanın doğası ve insanlığın bırakacağı en kıymetli hazine ağaçtır. Unutmayalım ki bugün dikilen bir fidan, yarın geleceğimize nefes olacaktır. Bugün burada sizlerle fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bu vesileyle sizlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, böyle anlamlı bir günde dikilen her bir fidan için sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Huzurevi’nde 8 Mart

Belediye Başkanı Davut Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bir kahvaltı verdi.

Huzurevi sakinlerine karanfil takdim eden Başkan Davut Aydın, yaşlılarla bir süre sohbet etti. Huzurevi sakinlerinin sıcak ve samimi sohbetleri eşliğinde gerçekleşen kahvaltı programına Kaymakam Suat Seyitoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Halil Civelekoğlu, MHP İlçe Başkanı Arif Eren ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri,  Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Necmettin Yılmaz ile huzurevi sakinleri katıldı.

 Başkan Davut Aydın, böyle anlamlı bir günde kendileriyle birlikte olmaktan memnuniyetini ifade ettiği kahvaltı programında yaptığı konuşmasında “Yaşlılarımıza bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Bu vesileyle genç yaşlı tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kadın Girişimciler Cezaevi’nde

Kadın girişimciler 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Yenişehir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etti.

YTSO Kadın Girişimciler Kurulu başkanı Nezaket Erbaş ve yönetimi ev sahipliğinde yapılan organizasyona YTSO Başkanı Orhan Torun ve Aysel Torun, BTSO KGK Başkanı Sevgi Saygın, başkan yardımcısı Fatma Ayyıldız, icra kurulu üyesi Hanife Yeşil, YTSO KGK üyeleri, YTB Meclis Başkanı Mehmet Şen ve Eşi Saniye Şen, YTB Genel Sekterinin eşi Hatice Özlü hazır bulundu.

 Cezaevi ziyaretinde her kadın için karanfil dağıtılırken, temizlik ve kişisel bakım malzemeleri ve çocuklar için ihtiyaç malzemeleri yardımında bulunuldu.

 Konu ile ilgili konuşan YTSO Kadın Girişimciler Kurulu başkanı Nezaket Erbaş; cezaevi ziyaretlerinde her kadın için karanfil dağıttıklarını, temizlik ve kişisel bakım malzemeleri ve çocuklar için ihtiyaç malzemeleri yardımında bulunulduğunu belirtti.

Erbaş, ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle bir araya geldiklerini, Yenişehir Kadın Girişimciler Kurulu olarak bu organizasyonu yaparken kendilerine her anlamda destek olan tüm başkan ve kurullarımıza ayrı ayrı teşekkür etti.

''Türkiye’de Kadın Olmak'' konulu sergi ilgi gördü

Cumhuriyet Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan basın açıklamasından sonra Anıt önünde ''Türkiye’de Kadın Olmak'' konulu fotoğraf sergisi açtı. Gün boyu açık kalan sergi büyük ilgi görürken yapılan basın açıklamasında günün önemi anlatıldı ve yaşanan olumsuzluklar dile getirildi.

Konuşla ilgili konuşan Dernek Başkanı Serpil Kayar, “Biz bu sergi ile Türk Kadınının inandığı, güvendiği Ata’sının yanında, ülkesinin bağımsızlığı için verdiği mücadele ve sonrasında devrimlerle taçlanması yani cumhuriyetle birlikte kadını konu aldık.” Dedi.

CKD Yenişehir Şubesi Adına yapılan ve Dernek Başkanı Serpil Kayar tarafından okunan basın açıklamasında ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün tarihçesi ve önemi anlatıldı.

Açıklamada, Ülkemizde 8Mart ‘la ilgili ilk toplantının 1921 yılında Ankara’da yapıldığının altı çizildi ve Cumhuriyetin kuruluşunu izleyen yıllar da kadınlar Atatürk devrimleriyle eğitim, aile ve siyasette eşit haklara sahip olduğu ifade edildi.

Açıklama özetle şöyle:

  Ülkemizde toplumsal cinsiyet ayrımcılığı; aile içinde başlayarak, toplumun her alanında var olmaya devam etmektedir. Tarihsel, kültürel ve dinsel bir takım gerekçeler üretilerek kadınlar eğitimden, iş hayatından ve toplum yaşantısından uzaklaştırılmaktadır.

 Nüfusumuzun yarısını teşkil eden kadınlarımız; yaşamın her alanında varken; karar alma organlarında, istihdamda, eğitimde, politikada aynı oranda temsil edilememektedir. Bunun yanında kadına ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar sistematik bir şekilde artmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve istismarın artmasında kadına yönelik politikalarda sistemli bir geriye gidişin etkisi büyüktür. Eğitim müfredatı ile toplumsal cinsiyet rollerindeki eşitsizlikler pekiştirilmekte, dini referanslar dikkate alınarak kanuni düzenlemeler yapılmakta, kesintisiz zorunlu eğitim süresi kısaltılmakta, kadına yönelik şiddet haberlerinde medyada eril dil kullanılmakta, kadının asıl görevinin annelik ve esas yerinin ev olduğu algısı yaratılarak kadının sosyal yaşamda yer alması kısıtlanmaktadır.

Kadın cinayetlerinin arttığı, işleniş biçimlerinin vahşileştiği, kadınların yaşam tarzına yönelik saldırıların sık sık gündeme geldiği bir dönemden geçiyoruz. Bizler artık her gün ekranlarda, çocuklarının gözlerinin önünde, ya da çocukları ile birlikte vahşice öldürülen hemcinslerimizi konuşur olduk, ne çok ölüm konuşur olduk, üstelik hepside durdurulabilir iken biliyoruz ki artık yeter diyenler olarak çoğalıyoruz.

Kadınları toplumsal hayat dışına itmeye çalışan, cinsiyetçi ve ayrımcı politikalardan ve uygulamalardan vazgeçilmelidir.

 “Kadın” vurgusu: Cumhuriyetimizin çağlar ötesi öngörüsüdür… en özgün vurgusudur. Bizler bu öngörünün öneminin farkında olarak, Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarından ödün vermeyeceğimizi haykırıyor.

Zaman; Cumhuriyet devrimleri ve kadının insan hakları kazanımlarına sıkı sıkı sarılma zamanıdır diyoruz.

Hukuka, dünyaya ve yaşama dair sözümüz var” diyerek devam ettiğimiz mücadelede bu farkındalık uğruna çabalayan tüm kadınların 08 Mart Dünya Kadınlar Günü bütün Kadınlarımıza kutlu olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de 8 Mart etkinlikleri
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.