Yenişehir’de Bisikletime Çarparsan Ölürüm Eylemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Bisiklet Kulübü, geçen hafta trafikte yaralanan ve hayatını kaybeden bisiklet sürücülerini anmak amacıyla “Sessiz Sürüş” etkinliği düzenledi. Türkiye genelinde ve dünya çapında 36 ilde eşzamanlı olarak gerçekleşen bu etkinlikte, bisiklet sürücüleri siyah kıyafetler giyerek 20 kilometre hızın üstüne çıkmadılar.

Yenişehir’de saat kulesinde başlayarak Koyulhisar Aydoğdubey Türbesi’ne kadar süren 35 kilometrelik sessiz sürüş etkinliğinde katılımcılar, yollarda bisikletlilerin de olduğunu hatırlatarak, bisikletli ölümlere dur demek ve farkındalık yaratmak için pedal çevirdiler.

Etkinlikle ilgili konuşan Yenişehir Bisiklet Kulübü Başkanı Mustafa Üstün, “”Sessiz Sürüş, bisiklet sürücülerinin trafikteki varlığını vurgulamak ve trafikte yaşanan kazaları önlemek amacıyla düzenlenen etkinlik. Bu etkinlikle birlikte, bisikletçilere daha fazla güvenli alan sağlanması ve trafikte daha bilinçli hareket edilmesi için farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Yollarda en azından sürücülerin dikkatli olmaları, bisikletlileri fark edebilmeleri yanımızdan geçerken bizlerin o rüzgârdan etkilenerek kaza yapabileceğimizi düşünmelerini istiyoruz.

Bu etkinlikle birlikte bisikletçiler, trafikteki güvenliği artırmak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek için çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirttiler.

Yenişehir Bisiklet Kulübü

2022 yılında iki kişi ile başlatılan sağlıklı yasam ve spor maksatlı oluşturulan grup, 2 yıl içeresinde 124 kişiye ulaşmış durumda.

Şişecam çalışanları tarafından oluşturulan ve kısa sürede Yenişehir kamuoyundan destek gören Yenişehir Bisiklet Kulübü, her hafta etkinlik oluşturarak en az 40 km olmak kaydıyla sürüşler yapıyor, bu sürüşleri kayıt altına alarak sosyal platformlarda paylaşıyor ve uzun turlar için 18 yas üzeri bay bayan herkesi kendilerine katılmaya davet ediyorlar.

Yenişehir Bisiklet Kulübü Başkanı Mustafa Üstün; konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: Herkes bisiklet sürmek ister ancak sürüşleri kısa mesafe olduğundan bu sürüşler is amaçlı olmaktadır. Bizler en azından haftada 1 uzun sürüşler yaparak kondisyon ile beraber yasam kalitemizi yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu sayede belki de hiç görmediğimiz yerleri manzaraları izleme görme fırsatı buluyoruz. Sizlerin aracılığıyla grubumuza katilimin artması ve şehrimizde bisiklet üzerine etkinliklerin artmasını talep ediyoruz” diyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de Bisikletime Çarparsan Ölürüm Eylemi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.