Yenişehir’in Yöresel Lezzetleri Tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asırlık lezzetlerle Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Yenişehir’de kutlandı. Her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası, Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde Sinanpaşa Külliyesi’nde düzenlendi.

Programa Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’in yanı sıra Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Vali Yardımcısı ve Yenişehir Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Garnizon Komutanı İbrahim Feyzi Büğdüz ile İlçe protokolü katıldı.

Türk Mutfağı Haftası’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Yenişehir Kaymakamı Hulusi Doğan, “Yenişehir Türk Mutfağı haftası, kültürümüz açısından çok önemli. Bu tarz organizasyonlarla kültürümüzü korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Dünyada artık her şey globalleşti. Sanat, yemek, kültür her yerde aynı olmaya başladı. Oysa farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir” dedi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Ercan Özel“ Gastronominin sadece bir beslenme biçimi olmadığını, aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğuna dikkat çeken Başkan Ercan Özel, yerel üreticileri desteklemeyi, sürdürülebilir tarımı ve sağlıklı beslenmeyi desteklediklerini anlatarak, organizasyonda emeği olan herkese teşekkür etti.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’in Yöresel Lezzetleri Tanıtıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.