Yenişehirli gazetecilere hapis cezası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu haftaki Geçmişten Haber Var köşemizde 18 Haziran 1973 tarihli bir Yenişehir haberi var, Dönemin Hakimiyet Gazetesi’nde yayımlanmış olan haberde Yenişehirli iki gazeteciye verilen birer yıllık hapis ile 4’er aylık genel gözetim altında bulundurulma cezası anlatılıyor. Bunlardan biri Yenişehir Gazetesi İmtiyaz sahibi Ali Bilgiç, diğeri ise gazetemizin köşe yazarı Nazmi Şentürk. Sayfa:

Haber şöyle:

Yenişehir İlçesinde İki gazeteciye birer yıl hapis cezası verildi

"Adalet Umutsuzlukları" başlıklı yazı nedeniyle haklarında dava açılan iki gazeteci birer yıl hapis cezasına mahkum olmuşlardır.

Başkan Şemsettin Işık ile Hâkim üye Halim Bilsel, Hakim Üye Mehmet Helvacı ve Savcı Kenan Kantek'ten kurulu Bursa ikinci ağır ceza mahkemesi heyeti mahkumiyet kararında bilirkişi raporunu dikkate almış ve Yenişehir Gazetesi sahibi Ali Bilgiç ile yazı işleri müdürü Nazmi Şentürk'ün ayrıca Yozgat ve Kırşehir'de dörder ay genel gözetim altında bulundurulmalarına karar vermiştir.

Adliyenin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif suçundan sanık Ali Bilgiç ile Nazmi Şentürk mahkumiyet ve sürgün kararını temyiz edeceklerini söylemişlerdir. Türk ceza kanununun 159/1 maddesine muhalefetten (tutuksuz olarak) yargılanan Ali Bilgiç Yozgat, Nazmi Şentürk ise Kırşehir'de 4 der ay genel gözetim altında bulundurulacaklardır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehirli gazetecilere hapis cezası
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.