YTSO, Girişimcileri Yetiştiriyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

tso-baskani-orhan-torun

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO), KOSGEB ile birlikte hayata geçirdiği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ ile yeni girişimcilerin yetiştirilmesine öncülük ediyor.  YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Torun, girişimcilik eğitimleri sayesinde birçok iş fikrinin ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtiyor.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlendiğini söyleyen Torun; “Bu bağlamda Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak İlçemizdeki girişimcilere yönelik 10 – 13 Ekim tarihleri arasında KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenliyoruz.” Dedi.

Başvuruların YTSO Hizmet Binasına yapılacağını ve son başvuru tarihinin 04 Ekim günü olduğunu belirten Torun, eğitim süresinin toplam 32 saat olup 4 gün süreceğini ve her gün 10.00-18.00 saatleri arasında yapılacağını ifade etti.

Konu Başlıkları Şöyle:

  1. Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı
  2. İşletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar
  3. İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)
  4. İş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YTSO, Girişimcileri Yetiştiriyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.