Kamu Spotu ve Booooom…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Televizyon kanallarında zorunlu olarak “kamu spotu” adı ile yayınlanan filmleri izliyor musunuz? Son zamanlarda ltfyayınlananlar iş kazaları ile ilgili. Aslında bu filmlerde verilen mesajda kamunun, ya da işverenin hiç hatası yok(!) Kabahat hep ölende. Ya da en gariban sorumluda. Bir başka anlatımla,, “fıtrat”, “kader”, “alınyazısı” sorumlu. Utanmasalar ya da becerebilseler mahkemelere elleri kelepçeli olarak alın yazısını yazanı çıkartacaklar.
Birkaç “kamu spotu örneği de biz verelim:

Kamu spotu-1 : “Bugün hayatımın en mutlu günlerinden biri. Ankara karlar altında. Ama buna rağmen eşim ve çocuklarımla birlikte güzel bir Pazar gezmesi yapmak için, Karlı sokaktaki evimizden biraz olsun uzaklaşıp güzel bir gün geçireceğiz. Önceden çıkıp arabanın ısınmasını sağlayacağım. Arabamın kapısını açıp şoför koltuğuna oturuyorum. Kontak anahtarını çevirir çevirmez… Boooooommmm.”
Kamu spotu-2 : “Bugün hayatımın en mutlu günü. Uzun süredir görüşemediğim yakınlarımı görmek üzere İstanbul’dan Ankara’ya gidiyorum. Sevdiklerime daha çabuk kavuşabilmek için Ulaştırma Bakanının sözüne güvenerek, seferlere yeni başlayan, hızlandırılmış trene bindim. Sakarya nehrinin kenarından yeşillikleri seyrederek ve raylardan gelen tıkırtıları dinleyerek hızla yol alıyoruz. Ama birdenbire… Booooommmmm.”
Kamu spotu-3 : “Bugün hayatımın en mutlu günü. Reyhanlıdaki evimizden annemle birlikte çarşıya çıktık. Okumak için hikaye kitabı ve boyama kitapları alacağız. Belki annem bana sevdiğim çikolatalardan da alır. Kentin en kalabalık yerine geldiğimizde birdenbire kulakları sağır eden bir ses… Booooommmmm.”
Kamu spotu 4 : “Bugün hayatımın en mutlu günlerinden biri. Çok güç koşullarda çalışmama rağmen evime, çocuklarıma yine ekmek götürebileceğim. Bunun için yerin derinliklerindeki maden ocağında yüzlerce arkadaşımla birlikte, karanlık, sıcak ve neme rağmen büyük bir aşkla kazma sallıyoruz. Birkaç gün sonra patron geciktirmezse maaşımızı alacağız. Çocuklarıma boğazımızdan kısarak birkaç gün önce görüp beğendiği oyuncaklardan alacağım. Tam bu heyecan içinde kazmayı daha hızla sallıyorum. Ama birdenbire derinden gelen bir titreme ve hemen ardından o korkunç ses… Booooommmmm.”
Kamu spotu 5 : “Bugün hayatımın en mutlu günü. Uzun zamandır göremediğimin torunumun doğum günü. Sahip olmayı çok istediğini bildiğim spor ayakkabıları mağazadan aldım ve kızımın evine gitmek üzere otobüs durağına gittim. Durakta otobüsün gelmesini beklerken otobüs çok büyük bir hızla geldi. Ne olduğunu anlayamadan… Boooommmmm.”
Kamu spotu-6 : “Bugün hayatımın en mutlu günlerinden biri. Uzun süredir Güneydoğudaki birliğimde görev yapıyorum. Terör olaylarının yeniden yoğunlaşması nedeniyle epeydir göremediğim aileme para göndermek için maaşımı çektiğim bankanın para otomatına yöneldim. Bütün dikkatimi elimdeki karta ve para otomatına yönelttiğim sırada arkandan yaklaşan sinsi gölgeyi fark edemedim. Fark ettiğim anda ise… Booooommmmm.”
Kamu spotu-7 : “Bugün hayatımın en mutlu günlerinden biri. Uzun süredir görev yaptığım Diyarbakır’da güneşli ve sıcak bir sonbahar gününde 3 yaşındaki çocuğum ve hamile eşimle birlikte alışverişe çıktık. Eşimin doktor muayenesi, küçük çocuğumun ve doğacak bebeğin ihtiyaçları ile evimize bir miktar yiyecek alacaktık. Ailemin yanında gurur ve güvenle yürürken yaklaşan hain pusuyu fark edemedim. Fark ettiğim anda ise… Booooommmmm.”
Kamu spotu-8 : “Bugün hayatımın en mutlu günlerinden biri. Ülkemiz uzun bir zamandır kargaşa içinde. Her gün ülkenin farklı köşelerinden terör haberleri ve cenazeler geliyor. Buna çözüm nasıl olabilir bilemiyorum. Ancak bağlı olduğum sendikam, Ankara’da bir miting düzenlemiş. Bu miting doğru mu? Bu mitingle terör biter mi? Bilmiyorum. Ancak birlikten kuvvet doğacağına inanıyorum. Uzun süredir görmediğim arkadaşlarımla birlikte taşradaki kentimizden gece yarısı yola çıktık. Sabaha kadar otobüste sohbet ettik. Türküler söyledik. Mutluluğum bu yüzden. Hipodrom civarında bıraktığımız otobüsümüzden inip Ankara Garı önündeki diğer arkadaşlarımızla buluştuk. Çalan müziğin ritmine uyarak halaylar çekiyorduk ki… birden bire art arda gelen o iki korkunç ses… Boooooommmm.”
Veeee…
Ulusun spotu: “Bugün hayatımızın en mutlu günü Günlerden 1 Kasım Pazar. Gecenin ilerleyen saatleri. TV başında heyecanla gündüz yapılan genel seçimlerin sonuçlarını ve bitmez tükenmez yorumları izliyoruz. Birden bire uzaklardan siren seslerine karışan tencere tava sesleri ve çalınan teneke sesleri geliyor. Ardından, büyük bir gürültüyle devrilen koltuk sesleri. Ve bütün bir ülkeyi saran deriiiiin bir, Oooooohhhhh sesi.
“13 yıl süren diktatörlük, baskı, zulüm, yoksulluk yolsuzluk, pervasızlık, rüküşlük, küstahlık ve cumhuriyete saldırı dönemi sona ermiştir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kamu Spotu ve Booooom…
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.