Kim Yurtsever Olacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Halk koalisyon tartışmaları ile oyalanırken ülke bir savaşa girme kararı vermek üzere.

BOP Eş-başkanı olma sevdası ile Suriye’de Esad rejimini devirip, yerine Sünni bir devlet kurma peşine düşen RTE ve Davutoğlu tam bir batağa saplandı. Esad rejimi direndi. Taktik gereği ülkesinin Türkiye sınırı olan Kuzey kesiminden geriye çekilerek güçlerini merkezileştirdi. Esad güçlerinin boşalttığı bölgeler önceleri Türkiye sınırından geçirilen ve silah desteği sağlanan SUK ya da ÖSO adı verilen çapulcu sürüleri ile dolduruldu. Daha sonraları bunların yerini IŞİD adlı bir başka dinci örgüt aldı. IŞİD’in uyguladığı vahşet basın aracılığı ile abartılarak duyuruldu.

Bu kez Suriye’de Esad’ın boşalttığı bölgeleri IŞİD “vahşetinden” kurtarmak için PKK’nın Suriye kolu PYD harekete geçirildi. 30 yıldır PKK terörü ile uğraşan Türkiye olupbitti ile Suriye’de PKK ile müttefik durumuna girdi. Adı her nasılsa Kobani olan Ayn-el Arap bölgesinde sıkışan PYD kuvvetlerine destek için Kuzey Irak’ta bulunan peşmerge kuvvetlerinin geçişi için sınırımız açıldı. Aralarında PKK’lıların da bulunduğu silahlı kişiler “Biji serok Obama” sloganları arasında çatışma bölgesine geçtiler. Topraklarımızdaki bazı PKK militanları ile kendilerine “solcu” adı veren şaşkınlar ABD helikopterlerinin havadan attığı silah ve malzemeyi bekleyerek savaşa katıldılar.

Sonuçta Ayn-el Arap, PKK’nın (PYD’nin) da içinde olduğu gurupların eline geçti. Türkiye Kuzey Irak’takinden sonra Suriye’nin Kuzeyindeki Kürt devletçiği ile komşu oldu. Ne var ki oluşmakta olan bu kukla devletçiğin denizle bağlantısı yoktu. Denizle bağlantı Türkiye sınırının güneyinden Akdeniz’e olacaktı. IŞİD terörü ile mücadele adı altında PYD güçlerine ABD desteği arttı. IŞİD tuhaf bir şekilde geri çekilirken PYD’nin ele geçirdiği bölgelerde etnik temizlik başlatıldı. ABD kuklası bu devletçiğin denize ulaşmasının önünde çok az engel kaldı.

İşte Türkiye başına gelenin ne olduğunu tam bu sırada anladı. Yıllardır Esad düşmanlığı yapan RTE birden bire esas düşmanın kim olduğunu görür gibi oldu. Ancak bunu kamu oyuna açıklama cesareti de gösteremiyor.

Şimdi düşmüş AKP iktidarı Türk Silahlı Kuvvetlerine Suriye topraklarını gösteriyor. Hedef ise belirsiz. Türk ordusunun bu devletçiğin önünü kesebilmesinin tek yolu Esad ile işbirliği. Ancak 5 yıldır sürdürülen anlamsız politika birden bire terk edilemiyor.

Türkiye Esad ile işbirliği yapabilse kuvvet kullanmasına bile gerek kalmayabilir. Ancak her koşul altında Türkiye ile ABD karşı karşıya gelecek ve bu ister istemez bir ABD Türkiye savaşına dönüşecek. İşte o gün ak koyun kara koyun belli olacak.

Geçmişte kimin ne olduğunun önemi kalmayacak. Yıllardır solculuk yaptıklarını sananlar PYD’nin ve dolaylı olarak ABD’nin safında olacak. Dileriz böylesine acınacak bir duruma düşmezler.

İşte o gün kimin yurtsever olduğu belli olacak.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kim Yurtsever Olacak?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.