Tunç Adamın Tunç Atı “Put Ayini”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önceki gece TV haberlerinde kaç kişi izledi?

3 Mart Salı günü 3 büyük devrimin 91. yıldönümü idi. Bunlardan en önemli ikisi Hilafet’in kaldırılması ile Tevhid-i Tedrisat Kanunu idi. İşte tam da o gün İstanbul’da AKP’li Üsküdar Belediyesine ait Bağlarbaşı Kültür Merkezinde Hizb-ut Tahrir örgütünü savunan Köklü Değişim Dergisi tarafından Hilafetin kaldırılmasını protesto için bir toplantı düzenlendi. Bu toplantı sırasında kürsüye çıkan bütün konuşmacılar sahnenin 2 yanında asılı bulunan Atatürk fotoğraflarına açıkça saldırdı.

“Put Ayini”

Aynı toplantıda konuşan Kale-Der adlı derneğin başkanı Ahmet Kalkan ise işi daha ileri götürerek şunları söyledi: “O iki resimden fazla karşı çıkmak zorunda olunan büyükçe bir zulüm var. Resmin daha büyüğü heykelle alakalı. Bu ülkede, okullarda çocuklarımız, putperest ayini yapmak zorunda bırakılıyor. Ebu Cehiller nasıl putlara saygı duruşunda bulunuyor ve Müslümanları ona zorlamaya çalışıyorlarsa, dünyada putlara tapmada zorlama hiçbir ülkede gösterilmezken, şehitlerin putlara tapılmasın diye mücadele etmek durumunda olduğu bu ülkede, çocuklarımız her hafta putların karşısında saygı duruşunda bulunmak durumundalar”

AKP’nin iktidara gelişi ile birlikte Alman, İngiliz ve Belçikalı parlamenterlerin Atatürk fotoğraf ve heykellerinin kaldırılması için nasıl harekete geçtiklerini, açıklamalar yaptıklarını unutmadık.

Atatürk heykellerine saldırı son zamanlarda yeniden “moda” oldu. PKK geçen Ekim ayındaki kalkışma denemesinde özellikle Atatürk büst ve heykellerini hedef aldı. Bu saldırı ilk değildi. Yaklaşık 65 yıl önce de Ticani tarikatı mensupları Atatürk heykellerine saldırmaya başlamışlardı. Bu nedenle “Atatürk’ü Koruma Kanunu” DP iktidarı tarafından çıkarıldı. İşte bu sırada şair Mithat Cemal Kuntay “O’nun Heykelini Kırana” adlı şiirini yazdı. Şiirin en çarpıcı bölümü “Tunç adam binmemiş olsaydı eğer tunç atına / Yurdun inmişti bugün bir otelin bir katına ” dizeleridir.

Gericilerin “put” diye saldırdığı Atatürk heykellerinin önemi Kuntay’ın kaleminde şöyle dile geliyor.

Sen ki yoktun, seni halketti bu heykel, yoktan

Yoksa yurdunla Buhara’ya dönerdin çoktan

 

Tunç adam binmemiş olsaydı eğer tunç atına,

Yurdun inmişti bugün bir otelin bir katına

 

Suç mu masum eşinin ırzını kurtardıysa?

Suç mu tarihini bayraklaşarak sardıysa?

 

Suç mudur şarka eğer başka güneş verdiyse?

Suç mudur, Akdeniz’in sırrını gösterdiyse?

 

Yirmi milyon yüreğin vurduğu ateştir, kırma!

Böyle mihrabı baban görmedi, el kaldırma!

 

Sanma taştır, seni hala düşünür baştır o baş!

Sana yekpare vatan toprağı vermiştir o taş!

 

Sen de, lütfet, ona bir abidelik toprak ver;

Yurdu kurtarması bir suçsa eğer, hoş görüver.

 

Ezilen halkların tarihi başka ülkelerin topraklarındaki bir otelin bir katında ya da odasında toplanan o kadar çok sürgünde hükümet gördü ki. Atatürk’ün Anadolu’nun kalbi Ankara’da

Meclis ve hükümet kurduğu yıllarda hiçbir şeriatçı (hilafetçi) Halifeleri İngilizlerin elinde esir iken sürgünde ya da yurdun herhangi bir yerinde “hükümet” kurma cesareti gösterememişti.

Şimdi onlardan Atatürk için bir fotoğraflık duvar, ya da anıtları için bir abidelik toprağı hoş görüvermesini istiyoruz. Elbette vatan diye bir kavrama inanıyorlarsa…

Küba bir abidelik toprağı Atatürk’e çok görmemişti. RTE Küba gezisinde bu bir abidelik toprağı ve üzerindeki tunç heykeli hayretle ziyaret etti.

Bu kafa, korkarım gelecekte ülkesini kurtaran Tunç Adamı görmek için Küba’ya gitmek zorunda kalacak…

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tunç Adamın Tunç Atı “Put Ayini”

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.